Andra dagen på Manhattan

Näst sista dagen av vårt New York äventyr blev det amerikansk frukost på charmiga Sunburst Café på 3rd ave.

Jag åt sesambagel med cream cheese och Strawberry jam och stor smoothie med jordgubb, banan, tranbär och mjölk, så gott!

Annie och sambon tog pannkakor med jordgubbar idag igen och idag såg de ut såhär med jordgubbarna inbakade.

Sen blev det lite shopping. Jag köpte ett par helvita puma sneakers för 322 SEK, som hittat! Till lunch hittade vi den här suveräna ekologiska restaurangen, Gustoorganics. Precis allt är organiskt och miljövänligt. Inredningen är gjord av gamla lador och maten är till 100% organisk. Det smakade verkligen kanon!

Jag åt så goda tortillasnittar med spenat och till det guacamole, salsa och creme fraiche.

Sen blev det brått att möta upp det nygifta paret för en promenad på the High Line. Det är en gammal järnväg som gick högt upp i luften som gjorts om till oasliknande promenadstråk. Går genom hippa meatpackning district, west Chelsea och Hell’s Kitchen. Där rinner lite vatten, man kan köpa glass, ta med sin lunch, bok, tidning och njuta av fåglar, blommor, träd och buskar. Det finns liggstolar och bänkar där man kan vila. Känns som man helt plötsligt är långt borta från allt hustle and bustle.

Sen blev det 2 timmars båttur, förbi Frihetsgudinnan och bra guide som berättade om ditt och datt. Ikeabåten puttrade förbi oss.

På vägen hem stannade vi i lekparken i Madison Square Gardens. Som så många lekparker i New York så hade de vattensprutande grejor. Annie älskade lekparkerna i NY. Men fast det är över 30 grader i skuggan och man är i en lekpark så är barnen absolut inte nakna när de springer genom vattenstrålarna utan gör det med kläderna på. Vi var lite vågade och tog av henne blusen.

Vid Union Square på väg till hotellet hittade vi en bra och populär sushirestaurang. Jag fick ju ta en vegarisk variant förstås. Det som var annorlunda mot Sverige var att det ovanpå var mycket större än rissaken under, hmmm..det var fräscht, men jag gillar nog de svenska varianterna bättre.

Annie fick tempuraräkor, som servitrisen rekommenderade, hon sa att de smakade lite som pop corn. Sen tog vi edamame bönor som jag fick äta upp aldeles själv för ingen gillade dem. Men jag är överförtjust i edamame bönor just nu.

Det var lite svårt att beställa till barn i NY. I Sverige är vi så bortskämda med barnalternativ på menyer som är säkra kort. Det var svårt att få in något nyttigt till barn, man måste nog öva lite.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *