Pannacotta med Hallon och Passionsfrukt

Kanske en liten (eller stor) pannacotta med hallon och passionsfrukt? Länge sedan nu som vi åt efterrätt och ännu längre sedan som vi åt pannacotta. Blev lite sugen nu på att ta fram pannacottarecepten, damma av dem och svänga ihop. Jag har en äppelpannacotta som är väldigt god och en gjord på jordgubbskesella, måste göra dem. Fast den här är supergod och fräsch med passionsfrukten och hallon.

För 4 pers:
5 dl vispgrädde
2 gelatinblad
3 msk råsocker
1 vaniljstång
4 passionsfrukter
100 g hallon

Lite riven choklad

Gör så här:
Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i sådär 5 minuter.

Koka upp grädde med råsockret. Dela vaniljstång och skrapa ner fröna i grädden och lägg även ner den urskrapade stången. Låt koka med 5 minuter. Ta kastrullen av värmen och fiska upp stången.

Ta upp gelatinbladen och krama ur vattner och lägg dem i den varma grädden så de smälter.

Gröp ur passionsfrukten och häll över i skål. Häll över hälften av gräddblandningen. Rör om ordentligt. Häll upp i serveringsskålar/glas och ställ in i kylen sådär 1 timma.

Den återstående gräddblandningen mixas med hallonen och hälls ovanpå gräddblandningen med passionsfrukt (då den stelnat). Låt stelna minst 3 timmar, gärna över natten.

Dekorera och servera!

Linda

0 kommentarer

  1. Gud vilken bra blogg jag äntligen hittat, jag är så mat intresserad så det finns inte, jag håller på att utbilda mig till kock och nu kanske jag kan sno lite recept att öva på så jag utvecklar mitt kunnande! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *