Bajstårta med Kissaft

Här är den – tårtan som gör alla barn runt 2,3 årsåldern helt lyriska. Den är dessutom enkel och verkligen god! Den smakar lite som Radiokaka om ni har testat det. Receptet kommer från en underbar bok med tårtor för barn: Millas Kalastårtor. Där finns en gäng helt fantastiska tårtor och andra tips för kalas.

För 1 stor korv:

150 g smör
200 g mariekex (1 paket)
2 äggulor
1 dl socker
2 msk kakao

Gör så här:
Börja med att krossa kexen. Lägg dem i dubbla fryspåsar och bryt sönder så att de är stora som corn flakes ungefär. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggulor och sockret. Tillsätt det smälta smöret och kakao. Rör om ordentligt.

Häll ner kexen och jobba ihop den så att allt blandas ordentligt.

Forma valfritt.

Lägg över plastfolie och ställ in i kylen minst en halvtimme innan den ska ätas (jag gjorde den kvällen innan).

Den går finfint att skära i skivor.

(Kom ihåg att inte spara den mer än några dagar i kylen eftersom den innehåller färska ägg. Men den går bra att frysa, då tar du upp den 1 timma innan den ska serveras)

Självklart serverar man den med lite kissaft (Äppeljuice)!

Korven

Linda

0 kommentarer

  1. Hej Erika

    Sjölvklart får du sno tomaterna. De är så goda, men vad är inte gott med Västerbottenost? Jag kikade in på din sida, vilken god helgsmörgås med Chipotledressing, den skulle passa fint ikväll! Jag försökte lämna kommentar, men gick inte med rullgardinsmenyn, den tog inte min webbadress,. Vad gör jag för fel?

  2. Hej igen, jag har ingen aning om varför det inte går att kommentera. Jag är inte så bra på det tekninska om jag så säger. Kanske är det bara tillfälligt, hoppas det. Då ska jag i alla fall handla lite VB-ost idag. Ha det!

  3. Oj, detta var bland de enklaste tårtorna jag har sett. 🙂 Hihi, förstod på namnet på tårtan att det var en barntårta iallafall:)

    Superfin blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *