Matlagningskurs

Min julklapp till sambon var en Matlagningskurs. Där är han ikväll, för andra onsdagen i rad. Inte för att han inte kan laga mat utan just för att han kan det. Det är en liten kockskola genom Medborgarskolan för de som gillar att laga mat. Det är 3 gånger och varje gång lagar de nya rätter på tema fågel, fisk, kött. De äter middagen de har lagat (Då får man ju hoppas att de har lyckats med maten, annars blir det inte så rolig avslutning.)

Förra onsdagen var första gången och temat var fågel. De lagade då: Brynt och ugnsbakad Pestofylld kalkonfilé (mandelpeston gjordes också på plats), Ingefärsbrässerad anka, Kycklingkebab, Auberginröra med sesampasta och kyckling med citrongräs. Han var så nöjd då han kom hem och hade även lärt sig diverse knep, t ex att man inte behöver skala ingefäran då man använder den och att saltet i diskmaskinen förstör eggen på knivar. Då kanske han kan diska dem för hand som jag har gjort hela tiden nu då ;-).

Han fick med sig alla recept hem och har lovat laga de bästa. Bra julklapp som spiller över så här på hemmafronten också:-)

De har en massa spännande matkurser, här är bara ett axplock:

Matlagning för singlar 25+ och 40+ (kanske något istället för krogen, de hålls just på fredagskvällar)

Det franska lantköket (där man får tillaga sniglar och sallad på maskrosblad)

Persisk matlagning

Det provensalska köket (oliv, tryffel, getost fikon…mmmmm..den skulle jag vilja gå!)

Italienskt vegetariskt

Pappor och barn i köket

Fruitcarving (skulptera fram blommor, fiskar, fåglar mm)

Gourmetmatlagning

Gubbröra – Kurs för män enbart

Moussetårtor i miniformat (skulle jag vilja gå)

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *