Färgglad Soppa på Sötpotatis

Alltså sötpotatis! Jag hade glömt bort sötpotatisen ett tag här. Blev så glad när jag kom på att den är så god till soppa. När min dotter var bebis så lagade jag den mesta bebismaten själv och frös in i istärningslådor. Perfekt att ta fram några tärningar i taget till en måltid. Då använde jag väldigt ofta sötpotatis. De flesta barn gillar ju det lite söta som finns i bl a sötpotatis och majs. Eftersom du inte använder varken socker eller salt till små bebisar så passar det bra att använda grönsaker som är något sötare. Jag kokade, blandade med t ex purjo, lite vitlök, vanlig potatis, broccoli, blomkål, en skvätt grädde och kanske lite smör och mixade slätt med stav eller mixer. Hon tyckte verkligen om det.

För 4 pers:

1 liter vatten
2 grönsaksbuljonggrejer
700 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta

salt, svartpeppar

Koka upp vatten och buljong. Skala potatis och vitlök och skär i småbitar. Häll ner i buljongvattnet och koka drygt 10 minuter. Mixa i mixer eller stavmixer tills det är slätt. Salta och peppra.

Till den hade vi pumpafrön, creme fraiche och tomatbröd

Soppa på en spik liksom!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *