Marinerad kyckling med Rostad Potatis och Västerbottentomater

Kyckling marinerad i köpt vitlöksmarinad, ugnsrostad potatis och ugnsbakade tomater med Västerbottenost, basilika och lite vin. Till det en enkel sås på grädde, soja och lite basilika.

Börja med potatisen eftersom den tar längst tid. Sätt ugnen på 220 C. Skala potatis och skär i halvor eller tredjedelar, stora bitar i allafall. Lägg på ugnsplåt med någon matsked olivolja. Salta lite och in i ugnen ca 40 minuter.

Bryn kycklingen hastigt och lite lätt i stekpannan på båda sidor. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen då 20 minuter återstår på potatisen.

Gör tomaterna.

För 4 pers:
4 stora tomater
300 g riven Västerbottenost
2 ägg
2 msk vitt vin
2 msk basilika (finhackad)
1 krm Cayennepeppar

vitpeppar, salt

Gör så här:

Blanda ost, vin, ägg, basilika, cayennepeppar, vitpeppar. Dela tomaterna på mitten, ta ur innandömet med sked. Salta lätt. Lägg i ugnsfast form. Fördela smeten. Gratinera med övervärme på 250 C i cirka 10 minuter.

Ställ t ex in dem så fort du tagit ut kyckling och potatis, sätt på övervärme och gratinera. De är precis klara tills du har skurit upp kycklingen och ställt allt på bordet.

De här tomaterna har jag gjort som förrätt också flera gånger. Då kan man servera dem med lite sallad eller lufttorkad skinka och/eller svarta oliver.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *