Hello Kitty med Svaveldioxid

Dessa små färgglada askar med russin, äpple- och aprikosbitar som nu finns i butikerna verkar ju som bästa köpet för barnen. De syns lång väg med alla sina färger och för barnen välkända figurer. Jag la ner ett paket i korgen och kände mig rätt nöjd tills jag läste innehållsförteckningen. Inom parentes står E220 svaveldioxid. På listan av biverkningar av svaveldioxid finns synstörningar, svåra allergiska reaktioner, illamående och förändringar i tarmarna för att bara nämna några. För astmatiker överkänsliga mot svavel kan E220 vara livsfarligt. Hur tänker man när man tankar in E220 i paket med frukt till barn?


Svaveldioxid är även det som gör aprikoser så där fint aprikosfärgade. Men testa nästa gång att köpa de mörka osvavlade varianterna av aprikoser. Inte lika fina att titta på men faktiskt godare. Så man måste inte ha i E220 i frukten, det finns andra sätt att konservera dem!

Då verkar ju Voltaires Berry Boost som ett så mycket bättre alternativ. Vad jag kan se så verkar det inte finnas något onaturligt och farligt i dem, bara nyttigheter. Jag har dock inte provat dem på min dotter, så jag vet inte om hon skulle tycka om dem. Någon som har testat dem, stor eller liten? Men jag är ändå tacksam för att någon där ute tänker längre än ordet pengar då det kommer till barn och snacks.

Linda

0 kommentarer

  1. Så himla klokt att slå ett slag för mat UTAN färgämnen och annan skit! gudarna skall veta att producenterna inte är ett dugg intresserade av att hjälpa till att minska mängden tillsatser m.m. kanske skulle du lägga till en funktion till dina recept. Dvs detta recept innehåller 0 färgämen och tillsatser. fast det kanske blir mer eller mindre omöjligt att laga mat då. kram

  2. Halloj!

    Vi har provat voltaires berry boost och de är supersmaskiga.

    Jag och min son (1 år på tisdag) snaskade på dem i bilen påväg från Umeå – Kiruna. Russinen är helt perfekt mjuka och lite kladdiga så pojken min (som inte är så förtjust i russin annars) älskar dem. Tyckte inte det var speciellt dyrt (eftersom både jag och pojken gillade dem) och dessutom så älskade jag granatäppelbitarna! MUMS!!! Klart värt! Blåbären var också en hit för lillen.

    (här i Kiruna finns de inte att köpa!! Så funderar på att be min bror skicka med posten ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *