Hummersoppa med frasiga oststänger

Här kommer recept på vår förrätt med oststängerna:

Vi ändrade vår förrätt från gratinerad hummer till hummersoppa med frasiga oststänger med parmesan och svarta sesamfrön. När vi fick reda på att huvudrätten skulle bli oxfilé med potatisgratäng så kändes vår läckra hummer som för matig. Här är vår förrätt:

Hummersoppa 8-10 port

2 stora eller 4 små humrar, gärna frysta
2 krossad vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
2 tsk salvia
6 msk vetemjöl
16 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin (eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten )
4 dl crème fraiche
1 krm cayennepeppar
4 msk konjak
färsk salvia

Lite smör

Tina och rensa humrarna. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta.


Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin eller citronsaft och vatten. Låt skalen koka ca 15 min. Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen. Smaksätt soppan med cayennepeppar, konjak och salt. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.

Oststänger ca 20-25 st

1 pkt smördeg (250g)
1 dl parmesan

svarta sesamfrön

Sätt ugnen på 200 C

Kavla ut smördegen så den blir rätt tunn. Strö över 1/3 av parmesanen på halva delen och vik över den andra delen. Kavla och vik så parmesan kavlas in. Upprepa proceduren tills all parmesan är inkavlad i degen. Kavla ut degen till en stor rektangel. Pensla rektangeln med ägg, strö över sesamfrön. Skär i smala remsor, ca 1cm breda. Låt dem vara som de är eller snurra dem lite.

Sätt in i mitten av ugnen sådär 10 min tills de är fint gyllenbruna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *