Hjortstek med murkelsås


För 6 pers

1 kg Hjortstek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk krossade enbär

Lägg köttet med stektermometer i en ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och enbär. Häll på 2 msk vatten på köttet så att det får rinna ner (trick: det gör att köttet ej bränner fast i formen). Stek köttet i 125 C tills innertemperaturen är 60-70 C. Räkna med ca 2 timmar i ugnen. Ta ut köttet och låt det vila i ca 15 min. Skär köttet i skivor.

Murkelsås

3 dl torkade murklor eller 1-2 små burkar med murklor
4½ schalottenlökar
3 msk smör
6 dl vispgrädde
1½ dl vitt vin
salt, peppar

Hacka svampen fint. Fräs den i smör 6-7 minuter. Häll ner schalottenlöken och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt vin och grädde. Låt puttra några minuter. Häll i steksky från köttet och smaka av med salt och peppar. Ha i lite maizenaredning om det behövs.

Goood middag

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *