Mannagrynsgröt med extra allt

När man har en liten tomte som prompt vill upp strax efter 6 på helgmorgnar så gäller det att göra det hela så roligt som det bara går. Den här mannagrynsgröten med äpple, russin, äggulor och en klick smör gör vi ofta tillsammans. Den är så krämig och mjuk i smaken och Annie älskar den.

För 4 pers

8 dl mjölk
1 1/4 dl mannagryn
1 nypa salt
2 små äpplen (riv grovt)
3-4 äggulor (ca 1 per person)
1 näve russin
Klick smör

Koka upp mjölken och rör ner grynen och nypan salt. Rör om hela tiden så grynen inte fastnar på botten. I med russinen. När gröten tjocknat lite så häller ni i äppelrivet. Då gröten är klar och du dragit den från plattan så lägger du i smörklicken och rör ned äggulorna. Jag brukar ha på massa kanel, och Annie tyckte i morse att hon skulle ha lingonsylt på. Smaksak!

Utanför oss ser det ut så här nu. Hur ser det ut hos er?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *