Secret Food Box, Ta Fram Det Bästa och Stor utmaning

secret-food-box ta fram det bästa

I samarbete med Ta fram det bästa

En Secret Food Box levererades hem till mig i fredags kväll full med goda, spännande och överraskande ingredienser. Jag ska på uppdrag av Ta Fram Det Bästa hitta på en del av en nyårsmeny utifrån dessa ingredienser.  På en Cook-off om några veckor ska jag på plats laga upp den rätten och duellera mot Gustav från Jävligt Gott . En vinnare, som dels får ÄRAN, dels får spela in en film med receptet. 

secret-food-box ta fram det bästa

Så vad fanns då i boxen? För det första de smakförhöjare som kaffemärket Arvid Nordquist representerar här i Sverige. Det är amerikanska söderns styrkedroppar Tabasco, asiatiska umamisåsen Kikkoman, Frankrikes stolthet Grey Poupon Dijon och Englands nationalsenap Colman’s. Tillsammans utgör det smakförhöjarna i Ta Fram Det Bästa. De är viktiga ingredienser och minst två av dem ska vara med i den rätt jag tar fram. 

secret-food-box ta fram det bästa 

Nervös, inte alls.  Jo, såklart att det är pirrigt. Det är ett roligt samarbete, jag vill laga till en god rätt, det är många regler runt vad jag får använda och inte använda. Minst fem av ingredienserna i boxen måste användas. Jag är sedan fri att använda lök, vitlök, citron, kryddor, örter, olja, vinäger, buljong och socker. Jag får även använda mejeriprodukter och valfritt protein eller kolhydrater. Så vilka ingredienser var det då i boxen. Här kommer listan:

Listan

 1. Svartkål
 2. Blomkål
 3. Avokado
 4. Vinteräpple
 5. Granatäpple
 6. Fikon
 7. Mango
 8. Furikake
 9. Popcorn
 10. Parmesan
 11. Aborioris
 12. Sötpotatis
 13. Pumpafrön
 14. Salladslök
 15. Krasse

Det som nog förvånade på mig mest var popcorn. Jag trodde först att det måste ha blivit något fel. Eller kanske att de bara skickade med det som lite fredagsmys till mig. Men efter att ha läst listan sådär tio gånger så förstod jag att popcorn skulle vara där. Vad gör man av popcorn? Lite risotto med med några popcorn strösslade över alltet? En mango och fikonsallad med en skvätt grön tabasco och lite popcorn smulade över?  

Så vad skulle ni har valt att göra för del av nyårsmenyn? Vad skulle ni har gjort av ovanstående ingredienser?

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *