Sorbet på pumpa till Halloween – Höstigt gott

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan. Till det här receptet behöver  du pumpapuré. Antingen skär du upp en pumpa, ugnsrostar och mixar det mjuka pumpaköttet till en puré. Eller så gör du som jag och köper pumpapuré på burk. Jag köpte min i min vanliga butik bland de amerikanska varorna. Den färdiga pumpapurén på burk ger dessutom den här djupa Halloweenfärgen. 

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Extra gott med lingon, gärna vändna, i sockerlag.  Att toppa med lite lakrits blir heller aldrig fel. Det är nog lite mer vuxensmak på pumpasorbet. Bananen gör den dock väldigt len i smaken. Den känns väldigt höstig i smaken. 

pumpa sorbet pumpkin sorbet

Pumpasorbet (ca 4 port)

2 stora bananer

3/4 dl honung

2 dl pumpapuré

1 tsk kanel

½ krm kardemumma

½ krm ingefära

Mixa ihop allt så det inte är några klumpar. Om du har glassmaskin så använd den, annars häll upp i förvaringsbunke och frys några timmar. Gärna över natten. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *