Min familjehelg

Utflykt

Min familjehelg inföll förra helgen. Vi har varit extra extra extra sociala den här veckan och bara inte hunnit blogga om knappt något. Vi har umgåtts med fantastiska vänner. Faktiskt så har vi varit extra sociala hela sommaren och gjort så mycket roligt. MEN förra helgen kom min systerdotter Alva på besök och stannade med oss från fredag till söndag. Det var helt underbart att ha henne här, inte bara för mig. Annie och Magda avgudar sin äldsta kusin.  Så vad gör man med en tonåring? Vi ville göra hennes helg så bra. Vi började med Mall of Scandinavia, Stockholms mest flådigaste galleria.  Fem timmar på Mall of Scandinavia. Blev imponerad och handlade även jag. Rymligt, luftigt, snyggt och bra utbud. 

DSC_0727

Lördagen körde vi utflykt på Kampementsbadet på Gärdet med min bror, sambo och två barn och min mamma. Vi tog med lite var och det blev en bra picknick av alltet. En lustig sak som ofta händer mig är att det rätt ofta händer att jag slipper betala. Precis då jag och tre barn ska gå in, efter att min bror och familj gått in, så slutar betalmaskinen fungera. Samma sak för någon månad sedan då jag och barnen var på Moderna Museet och skulle äta deras buffé. Alldeles precis då jag kommer fram för att betala slutar maskinerna fungera. Liknande saker händer mig hela tiden.

DSC_0733 

Barnen ville prompt åka rutschkanan som ställt upp bredvid Kampementsbadet. Alltså, 80 kr per åk och barn. Dessutom måste en vuxen följa med om de är i Magdas ålder. ÖVERPRIS! Vattnet luktade inte gott heller, men barnen tyckte det var roligt och jag åkte med dem…och luktade inte så gott efter. 

Simon och Love

Sedan vandrade vi över Gärdet till Polismuseet. Min bror är polis och hans son Love ska också bli polis. Nytillskottet Bianca har inte berättat än vad hon vill göra. Vid 3 månader har man lite annat att pyssla med. 

Love Annie Alva

Vi stannade ett bra tag på Polismuseet. Finns mycket roligt där för barn. De kan testa att sitta i polisbil, motorcykel, klä ut sig i poliskläder, sätta in fångar i finkan och svara i telefon då polisen ringer viktiga samtal. Min systerdotter Alva satt i hörnet emellanåt med Snapchat och däremellan lekte hon runt med småttingarna.

DSC_0804

Lördagskvällen grillade vi hemma: Majskolvar som rullades i majonnäs och kryddor och Manchego. 

DSC_0810

Grillad färskpotatis och kyckling i bästa marinaden. Efter godis och mys. Vi satt och pratade hela kvällen och tänk vad mysigt det kan vara att ha en tonåring i huset. Dessutom så fick hon mig att installera Snapchat. Lite längtan efter att ha det så med mina barn, att vi sitter uppe på  kvällarna och pratar. 

DSC_0815

På söndagen tog vi med henne till Blå lagunen på Ekerö för bad. Hon busade med Annie och Magda och de badade och letade Pokémons.  Alva är deras idol. Så, det var en aktiv, intensiv och helt perfekt helg. 

DSC_0823

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.