Vattenmelon och Hallonslush – Hälsodryck

Vattenmelon hallon slush

Svalkande efter ett träningspass är en slush på vattenmelon och hallon samt lime. Glutenfritt, laktosfritt, veganskt och ljuvligt läskande då det är varmt, man har tränat eller bara för att. Vattenmelon är dessutom bra för hälsan och innehåller ovanligt rikliga mängder med den effektfulla antioxidanten lykopen. Enligt forskning minskar lykopen risken för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer som till exempel livmoderhals- och prostatacancer. Jag gör ofta slush på vattenmelon och hallon, då de är i säsong, då jag har tränat.

Vattenmelonen har även, enligt studier, visat sig påskynda viktnedgång rapporterar Journal of Nutrition och även hallon sägs boosta ämnesomsättningen. Men framförallt så de båda, likväl som, tillsammans goda törstsläckare!

Ha melonen väl kyld då du gör din drink.

Du behöver (4 pers)
1 kg vattenmelon (vikt med skal)
2 dl hallon (frysta eller färska)
½-1 lime, saften
massa is
 
Gör så här
Skär ut fruktköttet från melonen och ner i mixern (eller bunke om du mixar med mixerstav). Tillsätt hallon, pressa ner saft från lime. I med en massa is och kör igång mixern. Häll upp i glas och servera.
 

BRA START PÅ DAGEN!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.