Stöten – Korvgrillning och Vildmarkskåtan

KYCKLINGKORV LITHELLS

Att grilla korv vid backen istället för att åka hem för lunch eller gå in på lunchställe är verkligen att rekommendera. I Stöten så har de tre stora grillar och vindskydd med bänkar och bord alldeles vid backen. Vi bestämde lite spontant att ta med Lithells kycklingkorv och efter skidskola och några åk grilla i backen istället för att åka hem och äta som vi brukade. 

DSC_0235

Barnen tyckte det här var bland det mysigaste under hela vistelsen. Visst var det lite kallt om händerna, men så härligt att äta varm korv och sedan fortsätta åka. Åker man hem och tar av sig kläder, pjäxor osv så är det lite motigt att komma ut igen. Så här var det bara roligt att börja åka igen.

Lithells kycklingkorv 

God korv! Gillade Lithells nya kycklingkorv, barnen märkte ingen skillnad. Frågade om de märkte något annorlunda med korven, men icke. Den är gjord på svensk kyckling och kycklingmängden är 67%. Den finns som både grillkorv och varmkorv. Jag råkade få med mig varmkorven istället för grillkorven, men blev hur gott som helst att grilla den. Gillar ni rostad lök till korven. Som ni ser så gillar jag det, ja. 

DSC_0225

Magda och Annie gillar också rostad lök och ketchup. Jag tar gärna senap om det finns, det gjorde det ju inte nu då. 

DSC_0241

Så här ligger grillarna precis vid backen och med finfin utsikt över de barnvänliga backarna.

Stöten

Mysigt att äta korv och titta ut över backarna. Måste också tipsa om att åka upp i backen och knäppa av skidorna och smita in på Vildmarkskåtan som ligger mitt i en backe. Så urmysigt. Våfflorna är stora och frasiga och kaffet kostar endast 10 kr. De har renklämmor, burgare (till bra pris!) och massa lyktor och ljus. Det enda dåliga är att vi upptäckte Vildmarkskåtan sista dagen. Annars hade vi hängt här minst en gång per dag. 

stöten grilla

Så missa inte att grilla korv i backen, ta med termos med varm blåbärssoppa eller varm choklad, något varmt att sitta på och gärna rostad lök, senap och ketchup. Såg andra som grillade hemmgjorda burgare och som ni ser falukorv (men den såg inte ut att bli så lyckad på grillen, men jag kan ha fel). Vi är ju hemma nu, men ville visa er och tipsa om både korvgrillningen och Vildmarkskåtan.   

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *