Surdegsbröd och utmaning

Kronjäst

Goooood Morning! Det är lördag minsann. Jooo. Vi började dagen med ett surdegsbröd bakat av Bagarlandslaget som jag fick budat till mig. Dessutom fick jag ingredienser för att baka mitt egna surdegsbröd, men jag fick inte med något recept. Så frågan är om jag kan matcha deras perfekta bröd. Jag har tidigare bakat surdegsbaguetter och det blev hur bra som helst. Jag satte en deg att kalljäsa under natten. Tänker inte försöka göra ett exakt likadant utan går min egna väg, som vanligt. Smoothie med Macapulver, banan, vaniljyoghurr, apelsinjuice och chiafrön. Nu känns det att det är helg på riktigt när man kan äta frukost lite längre. 

Linda

3 kommentarer

  1. Det är härligt med långfrukost! Har du något tips för själva surdegen? Dvs den som man kan ha kvar och mata och använda igen. Jag har försökt göra egen men misslyckas hela tiden.
    Ha en bra dag!

    • God Morgon, jag använder faktiskt Kronjästs färdiga surdeg. Lite för lat för att hålla på och mata. Fin Lucia på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *