Kan du tänka dig ’fula’ frukter och grönsaker

Bild från foodtank.com

Under hösten ska Coop som första svenska livsmedelskedja börja sälja ’fula’ grönsaker och frukter. Det är alltså de frukter och grönsaker som tidigare inte fått tillgång till butikerna p g a att de inte varit perfekta i formerna. 15-20 procent av frukt och grönt har plockats bort från distributionen, ett gigantisk svinn som går tvärt emot allt vad hållbarhet handlar om. 

I Frankrike har de missformade grönsakerna och frukterna succéartat sålts sedan något år tillbaka. Med tanke på att det går åt cirka 200 liter vatten för att producera en avokado så känns det magstarkt att slänga frukt och grönt för att de på något sätt är missformade. Jag hoppas personligen på att fler butiker hakar på och att man istället kan se charmen i naturligheten hos frukter och grönt. Huruvidaa man kan tänka sig att köpa ’fula’ frukter är månadens fråga, som startar lite sent så här i mitten av månaden. Alltså kan du tänka dig att köpa missformade frukter och grönsaker? Svara gärna i kolumnen till höger. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *