Vardagsrätternas 10-i-topp

Topplista vardagsrätter

 

I början av sommaren presenterade Food & Friends sin Matrapport 2015. Matrapporten, fokuserad på Sverige, visar att vi äter alltmer grönsaker. För första gången har salladen tagit sig in på topplistan över de populäraste vardagsrätterna och tacos hamnat utanför. På helgen äter vi allra helst kyckling mot det tidigare populära röda köttet. Fokus på hälsa fortsätter att öka och vi blir alltfler som intresserar oss för mat, dryck och måltider. Sedan 2014 har intresset ökat med 4% och intresset bland Foodies fördjupas dessutom. 27% av de tillfrågade planerar mat för hela veckan, medan 18% bestämmer vad de ska äta samma eftermiddag. När bestämmer du vad det ska bli till middag under veckan? 16% handlar i mataffären 4 gånger i veckan eller mer och det är fortfarande huvudsakligen kvinnan som handlar i veckan. Det vanligaste är att lägga 35 minuter på att laga mat under veckodagarna, för barnfamiljer 38 minuter. Barnfamiljer lägger faktiskt alltmer tid på matlagning. Hur mycket lägger du?  Vi blir alltmer kvalitetsmedvetna dessutom och att det är bra råvaror blir allt viktigare även då de kostar mer. undersökningen visade även att männen i allt större utsträckning tar med sig lunchlåda till jobbet.

Food and Friends

 Lennart Wallander, från Food & Friends, expert på mattrender. Det är alltid oerhört intressant att lyssna till honom och allt han kan om vad som gäller i Sverige och världen. Jag blev så nyfiken på om ni håller med om 10-i-topp-vardagsrätterna. Så månadens fråga blir vilken rätt som är er favoriträtt till vardags. Jag lade till tacos bara för att se om den hamnar utanför 10-i-topp precis som i Food & Friends lista. Så rösta på. Min vardagsfavorit är Lax med tillbehör. Helgfavoriterna ser enligt samma rapport ut som nedan. Håller ni med?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *