Labneh, Vildgurka och Granatäpplesirap – Storfavoriter

DSC_0665

Krämiga getostbollar (Labneh), otroligt att jag inte upptäckt dem tidigare. De här kan användas i sallader som tillbehör till grillat, på ostbrickan mm. De är som fetaost i konsistensen och helt oemotståndliga. Det här är bara en av de mellanösternprodukter som jag har förälskat mig i.

meze sevan

Den här vildgurkan är i ett slag för sig. Långa smala, inlagda gurkor. Granatäpplesirap letade jag ihjäl mig efter i höstas när jag skulle göra en sallad med dadlar, feta, buffelmozzarella och rostade mandlar. Det slutade med att jag fick göra egen granatäpplesirap. Så nöjd över att den nu finns i butik. Den har miljoner användningsområden, allt från att användas i dressing till drinkar, kakor, marinader osv.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *