Hamburgerprovning och Hamburgerostar

Använder ni hamburgerost till hamburgarna på hemmaplan?

Hamburgare Castello hamburgerost

Igår åt jag de mest magiska burgarna på Griffins Steakhouse signerade Christian Hellberg. Tre olika sorter: Högrevsburgare med baconmajonnäs (som jag nu har recept på!!) och karamelliserad lök, toppad med Castello Burger Cheddar, Grillad viltburgare smaksatt med sidfläsk och timjan, enbärskräm och Castello Burger blue och en kycklingburgare toppad med Castello Burger Cheddar. Jag testade alla tre, givetvis, och när jag vaknade ångrade jag att jag inte åt mer, drömmer om dessa burgare. Miniburgare kommer bli grejen under grillsommaren 2015!

Castello hamburgerost

Det var Arla som bjudit in med anledning av att Castello (mina favoritostar) nu lanserar två smakrika hamburgerostar: Castello Burger Blue (skivad blåmögelost) och Castello Burger Cheddar (skivad, smakrik cheddarost lagrad i minst 5 månader). Det är ostar framtagna för att passa perfekt på hamburgare, lagom tjocka för att smälta sådär oemotståndligt gott på burgaren. De kommer finnas i butik from vecka 20. Här ska grillas Hamburgare så det ryker i sommar!

Castello hamburgerost

Christian Hellberg som är grillexpert (har ni inte varit på Griffins Steakhouse och ätit burgare så har ni en underbar upplevelse framför er) hade tagit fram burgarna och pratade om burgare och Castelloostarna. Han serverade oss själv burgarna. Lyxigt. Dessutom fick vi smaka ett rött vin som jag bara måste rekommendera: Gérard Bertrand Château L’Hospitalet. Det vinet skulle passa till en av burgarna men det var så gott att vi alla ville ha det till alla tre miniburgarna. Det här vinet serverades på Nobelmiddagen för två år sedan.

Linda

3 kommentarer

  1. Hamburgarna ser ju hur goda ut som helst och roligt att kunna få prova lite annorlunda hamburgerostar. Ska absolut prova de ostarna när de kommer ut i butik, det finns ju inte ett jättestort sortiment när det kommer till hamburgerostar, iaf inte i min matbutik så det ska bli roligt med lite variation.

  2. fint inlägg, blev ingen av bilderna på oss bra ? 😉 hade hoppats på att kunna få låna en bild hihi…du tog ju på oss… kram kram trevlig kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *