4Good och Passion for Italy

Medelhavsmat, skratt, tips till tusen och världens bästa sällskap. Jag var på en 4Good kväll och de är alltid precis så peppande och härliga som den här var.

4Good Zeta

Den här gången var det 4Good och Zeta som bjöd in till Passion for Italy, där fokus var på Medelhavsköket. Smakproffsen Måns och Sanna berättade allt om olivoljor och parmesan. Vi bloggare, jag, Caroline, Annelie och Jenny hade också så himla roligt och Ãœbertrevligt.

4Good Zeta

Bordet dukat för smakprovning av parmesan från och lite olika olivshots. Vansinnigt intressant att smaka på skillnaden mellan olika slags olivolja och olika lagringstid.

DSC_0017

Vi fick rösta på den ost vi tyckte bäst om och osten lagrad sådär mittemellan vann, dvs en lagringstid på sådär cirka 16 månader. Jag hade ingen aning om paremsanostens alla användningsområden, här kommer 6, kanske lite okända användningsområden:

4Good Zeta

6 nya användningsområden för Parmesanosten

  • Släng inte Parmesankanten. Den är perfekt att koka med i grytor och köttfärssåsen. Parmesanen smaksätter och smälter, och ger en krämig & härliga smak!
  • Umami-boosta när du grillar. Precis när du lagt upp på tallrikarna strör du över rejält med riven parmesan på din lax- eller köttbit, då får du en riktig umami-boost! Umami är den femte grundsmaken som finns naturligt i kött och fisk och som förstärks av parmesanen.
  • Rör ner i grillsåsen – gives that extra touch 🙂
  • Såklart passar parmesan super på ostbrickan! Men bryt hellre än att du skär loss bitar, då blir smakupplevelsen större!
  • Ge en bit parmesan till barnen – kan fungera istället för katrinplommonpuré om de är tröga i magen, parmesan är bra för matsmältningen!
  • Kortare lagringstid förhöjs smakerna i varm matlagning. Välj längre lagringstid i kall mat.

4Good Zeta

Sen blev det antipasti för hela slanten från Zeta, och jag, som ni vet, älskar ju plockmat (=socialmat). Så det här står på min agenda inom den närmsta framtiden: antipastikväll.

4Good Zeta

Den där kronärtskockskrämen, underbar. Väldigt gott med färdigstrimlade soltorkade tomater, tapenade och fuetkorv och stora gröna oliver. Så mums.

4Good

Du kan också gå på peppande 4Good kvällar. De är alltid inspirerande och ger så mycket energi. Det är ofta ett gäng otroligt intressanta talare som berättar hur de förverkligade just sina drömmar. Nästa tillfälle som jag är väldigt sugen på att gå på är SHINE! 4 maj, med Andreas Carlsson, Lina Hedlund & Lisa Lemke! Att vara medlem i 4Goods nätverk kostar inget och du får erbjudanden om förhandsvisningar och annat roligt. Du blir medlem på http://4good.se/bli-medlem

4Good Zeta

Från 4Goodkvällar kommer man alltid hem med generösa Goodiebags, den här var inget undantag. Många fina recept i Mitt Medelhavskök av Fernando di Luca och Mattias Jersild.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *