Teff – Veckans Trendiga Matord

Bild lånad från http://www.goodfood.com.au/

Teff är ett glutenfritt sädesslag från de etiopiska och eritreanska högländerna. Idag odlas det även i USA. Det förutspås bli nästa superspannmål då det som sagt är helt glutenfritt, mer GI-vänligt än de övriga naturligt glutenfria mjölsorterna. Det har dessutom högre protein- och fetthalt och mindre kolhydrater än många andra glutenfria sorter och är rikt på fiber och järn.Du behöver dock blanda upp teffmjölet med lite andra glutenfria sorter för att det ska hålla ihop vid bakning. Läs mer om Teff i The Guardians artikel Move over quinoa, Ethiopia’s teff poised to be next big super grain

Recept med teff:

Glutenfritt bröd på teffmjöl, Glutenfria frasvåfflor, Banana pancakes, Peanut butter cookies

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *