Godaste mannagrynsgröten någonsin

Mannagrynsgröt

 

Om det är något som mina barn kommer känna att deras mamma var bäst på så tror jag att det är den här Mannagrynsgröten. Jag tror att de kommer längta tillbaka till ’mammas mannagrynsgröt’ när de lämnat boet. Det är min specialare och barnen har inte upptäckt att den här är extra allt, utan de tror att det här är hur man alltid äter Mannagrynsgröt. Den blir så krämig och god med äpple, äggulor och lite smör i.

G O D M O R G O N S Ö N D A G

Du behöver (4 pers)

8 dl mjölk

1 1/4 dl mannagryn

1 nypa salt

2 små äpplen (riv grovt)

3-4 äggulor (ca 1 per person)

1 näve russin

Klick smör

 

Gör så här

Koka upp mjölken och rör ner grynen och nypan salt. Rör om hela tiden så grynen inte fastnar på botten. I med russinen. När gröten tjocknat till så tillsätter du äppelrivet. Då gröten är klar och du dragit den från plattan så lägger du i smörklicken och rör ned äggulorna. Jag brukar ha på massa kanel.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *