Sådärja

DSC_0023

Nu är foten opererad för artrosen i stortån och det gick väldigt bra (tror jag, hoppas jag). Jag valde att lokalbedövas. Det kändes dock när de började skära så då fick jag lite mer bedövning. Sedan fick jag vila en timma. Världens finaste vänner hämtade upp mig på sjukhuset och fixade fika så att jag skulle ta mina smärttabletter med mat.

DSC_0028

Har fått både Paracetamol och Tradolan som är ett morfinliknande preparat. Hade en liten gråtattack efter operationen när läkaren och sköterskorna var helt oförstående till att jag skulle behöva gå ute med foten. De tyckte inte att jag behövde kryckor för jag skulle vara hemma och ligga och vila, i sådär två veckor, annars riskerar jag att svullna upp och att såret spricker upp. Jag sa att jag måste få barnen till förskola och skola och de måste hämtas hem också. Bara så frusterande. Men jag får lösa en dag i taget. Blev uppmuntrad av mina vänner och deras gullighet, att de fanns där när jag var klar och att de skjutsade hem mig.

DSC_0036

 

De hade köpt massa tidningar till mig och godis, så nu ska jag bläddra, vila och tänka att det kommer fixa sig med allt annat.

Linda

4 kommentarer

  1. Nämen vad skönt att allt gick bra! Hoppas du kan kurera dig i lugn och ro. Kramar!

  2. Du borde kunna få hjälp från kommunen med hämtning och lämning. Ring till stadsdelsnämnden och prata med en biståndshandläggare. Det brukar gå att få tillfällig hjälp i samband med operation, typ hemtjänst. Krya på dig!

    • Är det så? Det ska jag göra. Jag pratade med läkaren och sköterskorna idag om taxi, men orkade inte säga att jag är ensamstående. De sa att jag inte skulle få taxi att de är hårda och att jag helt enkelt skulle hålla mig hemma. Kändes bara lönlöst då. Tack för tips, gulligt av dig.

  3. Ja dom är nog hårda med taxi, men berätta för stadsdelen att du är ensam med barnen och nyopererad och behöver hjälp. Och att du inte får gå på foten. Håller tummarna för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *