Kvalitetskolhydrater och Fazers Rotfruktsbröd

Fazer rotfruktsbröd

Vill verkligen rekommendera Fazers heta nyhet på brödmarknaden: Rotfruktsbröd. Den ena sorten med Palsternacka & morot och den andra med Rödbeta & morot. Båda med en bas av små vita kidneybönor, surdegsbröd och toppade med rostade kikärtor. Vi fick smaka på träningseventet i veckan och fick även med oss bröd hem. Det är så mjukt och saftigt bröd och jag testade genast på barnen som verkligen tyckte om bröden så mycket och inte misstänkte att det var grönsaker i minsann. En tredjedel av mjölet har ersatts med rotfrukterna och bönorna och det är det som gör brödet så saftigt och mjukt. Jag gillar tänket med kvalitetskolhydrater, dvs kolhydrater som bidrar till ett stabilare blodsocker och håller oss mätta samtidigt som de är rika på fibrer, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Extra gott blir de att rosta.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *