Hälsa och Mat i fokus på Jung Kitchen

Jung Kitchen bjuder cirka två gånger per år in till nyheter inom mat. I år var det lite extra fokus på mat och hälsa. Helt rätt fokus för mig som älskar den kombinationen

DSC_0022

ICA lanserar Mollie, en egen frukostserie i stengods. Den tål både maskindisk och mikro. Finns i mjukrosa också. Så charmig, känns så påskig, vårig och solig (Ps. Vet ni jag vann hela den här servisen i en tävling, jag är så överlycklig så ni anar inte, snart bilder på bloggen)

DSC_0027

Dessa tulpanljus var mäkta populära och fotades friskt. Det är LED ljus fast de ser ut som riktiga ljus. Så stämningsfulla.

DSC_0037

Så fina kuddar med insekter på och urgulliga dessertskålar.

DSC_0006

Jag smakade för första gången hypade svenska drycken NOA Relaxation, som har slagit investerarrekord och vunnit priset ’Bästa premiumdryck’ på World Beverage Innovation Award (dryckesvärldens mest prestigefulla pris). Den ska minska stress och samtidigt öka den mentala förmågan. Helt fri från koffein och lågkalori. De aktiva ingredienserna är melissa och framför allt grönt te-extrakt i form av l-theanin (1 flaska innehåller motsvarande 15 koppar grönt te). Väldigt intressant. Barn och gravida kan dricka den också, enbart naturliga ingredienser. De är fräscha och väldigt goda.

ICA Gott Liv

ICA satsar stort på hälsosam mat och kommer med massor med produkter som är färska, köttfria och vegetariska street food-inspirerade produkter: falafelbollar, grönsaksbullar och champinjonburgare. Champinjonburgarna är urgoda, men man måste gilla champinjoner för de smakar mycket champinjon.

DSC_0010

OK, här kommer nyheter som kanske inte just är de nyttigaste, GB nyheter för glasskulor. Men det som är intressant är att flera av dem är låglaktosmärkta. Nyheter för sommaren 2015 är: hasselnöt, kaffe, kokos, tiramisu, Frozen Yoghurt skogsbär, vit drottning (vit choklad och drottningsås) och kladdkaka. Min absoluta favorit blev kokos som smakar mycket kokos och man känner även kokosflingorna i konsistensen.

GB Kulglass

Carte d’Or kommer med tre nyheter och efter glasskulorna orkade jag tyvärr bara smaka en sort. Jag rekommenderades att testa Strawberry, och det måste vara den godaste jordgubbsglassen någonsin. Så len och krämig med stora jordgubbsbitar i. Den här kommer jag köpa hem. Marabou kommer även med Schweizernöt som glass.

DSC_0051

Tillbaka till nyttigheterna. Arla, som i år kommer göra en stor satsning på hälsa under namnet Arla protein. Det är Protein Mjölkshakes som passar extra bra i samband med träning. Protein Mjölkdrycken 18 av 22 av de näringsämnena vi rekommenderas att äta varje dag och dessutom 30% extra protein. Produkterna är inte så söta heller. Chokladdrycken fick vi med oss hem och mina barn älskade den, trodde att de kanske inte skulle tycka om den för att den inte är så söt, men tvärtom. Dessutom kommer det en kvarg-yoghurt (50/50), den med hallonsmaken, så perfekt till frukost.

DSC_0035

Helt klart satsar företagen inom mat- och dryckesbranschen alltmer på det ekologiska, äkta råvaror, hälsobetonade, gröna, låglaktos, glutenfria och sportiga hållet. En helt fantastisk trend som jag hoppas kommer vara bestående bortom alla trender.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *