Grapefrukt – i säsong nu

Grapefrukt är i säsong, alltså som bäst, nu. Jag var inbjuden av Florida Grapefrukt på grapefruktfrukost och lite information om grapefrukt.

florida grapefrukt

På Centralbadet bjöds vi på en av de härligaste frukostarna jag någosin ätit: Hälsosamma smörgåsar, nypressad grapefruktjuice, mini cupcakes med grapefrukt, youghurt med himmelsk granola, grässhot mm. Allt i artificiellt solljus och den där tropiska värmen från poolerna. Kändes som att vara på semester i något soligt land.

florida grapefrukt

Jag som är väldigt svag för grapefrukt och använder den i sallad, juicar, till desserter osv fick massa inspiration. Florida grapefrukt är största exportören i världen av grapefrukt. Det är inte ett företag som har egna odlingar utan det är alla odlarna (många familjeföretag) i Florida som odlar som sammanslaget kallas Florida Grapefrukt. Det är den sötaste och saftigaste grapefrukten i världen. Passa på nu för från januari till mars är det högsäsong för grapefrukten och den är som allra bäst.

Florida grapefrukt

PT-Fia som är känd bloggare, expert inom hälsa och ambassadör för Florida Grapefrukt föreläste om att må bra och hur man får energi i vardagen (missade henne i fotot tyvärr). Vi grjode roliga övningar som att istället för att presentera oss ge varandra komplimanger, ovant men väldigt trevlig start. Sedan fick vi massera varandra. Jag kände ingen där så lite obekvämt först, men väldigt välgörande.

DSC_0094

En halv Florida Grapefrukt innehåller den rekommenderade dagliga dosen av vitamin C, som är vitkigt för immunsystemet. C-vitamin hjälper även kroppen att ta upp järn i mat. En grapefrukt innehåller 3 gram kostfiber, vilket kan hjälpa till att hålla dig mätt länge. Jag lärde mig även att en grapefrukt håller upp till 3 veckor om du har den i kylen.

DSC_0106

Väldigt generös goodiebag på tema hälsa: Grapefruktte från NK, underbar granola (den kommer det recept på), grapefrukt och en C3 Mix & GO blender där man gör sin smoothie eller proteindryck direkt i flaskan. Perfekt för mig som alltid äter min frukost på bussen till jobbet. Tänk att ta med till träningen också, ha en smoothie redo direkt efter.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *