Chicken Tikka Masala – Vardagsversionen

chicken tikka masala

Den här rätten gör jag ofta, indiskt på lättast möjliga sätt, med lagom, rätt mild hetta. Barnen tycker verkligen om den fast den är lite stark. Jag och barnen gillar naanbröd till, gör det lite festligt och extra indiskt. Naanbröd finns att köpa färdigt som du bara mikrar en liten sväng.

 

Du behöver

600 g kycklingfilé

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

500 g krossade tomater

1 dl vatten

1 påse tikka masala kryddmix (ca 40g, jag tog första bästa jag hittade, kommer inte ihåg vilket märke)

1 dl matyoughurt

1½ dl matlagningsgrädde

smör, salt

Servera med ris, naanbröd (jag köpte färdig som mikras)

 

Gör så här

Skala och skär lök och vitlök i skivor. Skär kycklingen i större kuber. Fräs på kyckling, lök, vitlök i smör i tjockbottnad panna eller en gryta. Salta lite. Häll ner tomaterna, vattnet och kryddmixen. Koka ihop med lock på i ca 10 min.

Ta upp kycklingen med hålslev eller gaffel och lägg i skål på sidan. Mixa såsen med stavmixer (eller i mixer). Häll tillbaka i grytan och tillsätt grädde och youghurt. Rör om. Lägg i kycklingen och koka upp och låt koka 2 minuter.

Servera med klick matyoghurt

Tiddelipom!

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *