Clementin prosecco och oliv- & parmesanstänger

Clementin prosecco

Clementiner och prosecco blir världens bästa fördrink på nyår. Såklart kan du byta ut Proseccon mot annat bubbel. Jag är lite hooked på Prosecco sedan flera år. Men slösa inte fin champagne på uppblandade drinkar. Du gör helt enkelt en sockerlag med saften av clementiner. Bara för att göra det enkelt så använde jag Brämhults nypressade clementiner (som är lite uppblandat med apelsin), men har du tid så pressa.

Du behöver (4 pers)

2 Clementiner (eller motsvarande i Brämhults Clementinjuice, jag höftade)

50 g socker

Prosecco (eller annat bubbel)

Gör så här

Häll clementinjuice och socker i en kastrull och låt småputtra ca 20 min. Det ska vara en rinnande sirap. Häll genom en sil. Låt kallna. Vid servering så fördelar du clementinsirapen i glasen och fyller upp med prosecco.

olivstänger

Du behöver

smördeg ca 160 g (gärna färdig)

35 g svarta oliver

20 g parmesan

Gör så här

Sätt ugnen på 220 C

1. Hacka oliverna

2. Riv parmesanen fint

3. Kavla smördegen, vik över och kavla igen, några gånger.

4. Dela i två delar. Strössla över de hackade oliverna och parmesan på ena hälften och lägg över den andra delen ovanpå och tryck till lite.

5. Ställ kallt ca 10 min

6. Skär tunna längder, ca 1 cm breda och vrid dem som spiraler

7. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna

8. Låt svalna. Har du gjort dem i förväg så förvara i i lufttät burk

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *