Lyxiga Champagnetryfflar med jordgubbar

PicMonkey Collage 12

Tänk, alldeles egengjorda champagentryfflar. Lättfixat och lyxigt!

Du behöver (Ca 20 st)

1 dl jordgubbssylt med hög frukthalt och inte så mkt socker (alternativt 1 dl frysta mixade med 2 msk socker)

2 msk honung, flytande

125 g mörk choklad (65%)

25 g smör

6 cl champagne, eller mousserande vin250 g vit chokladJordgubbsströssel

Ett gäng träspett

Gör så här

Koka upp jordgubbssylt och honung i en kastrull. Häll den varma jordgubbssylten, en tredjedel i taget, i den hackade mörka chokladen och rör hela tiden så chokladen smälter. Tillsätt det rumstempererade smöret och champagnen. Rör slätt. Låt stå över natt i kylskåp.

Rulla kulor av champagnetryffeln och ställ in i frysen medan du smälter hälften av den vita chokladen. Doppa kulorna lite snabbt i chokladen. De behöver inte bli helt täckta. Ställ in i frysen så de vi kallnar.

Smält resten av den vita chokladen. Stick en pinne i varje tryffel från frysen och vira runt i den smälta chokladen så de nu täcks fint. Strössla lite. Ställ i högt glas eller dylikt för att stelna.

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *