Matstugans Julkalender – Lucka nr 18

18dec

18 december….Har ni köpt alla julklappar? Det har inte jag. Dagen till ära ska ni få vinna något ni kommer ha nytta av ett bra tag framöver. Idag får EN Vinnare en HALVÅRSFÖRBRUKNING av Polarbröd. Polarbröd, Sveriges tredje största producent av matbröd, satsar på egna vindkraftverk och är självförsörjande på förnybar energi. Nyheter från Polarbröd är deras Bumla med mycket surdeg och KRAV-märkta Polarknäcke ekologisk, som bakats just med förnybar energi.

Polarbröd

Så här tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och lämna en motivering till varför du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Vilket av Polarbröds alla bröd är just din favorit?

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

96 kommentarer

 1. Oj, vilken svår fråga. Det mesta är ju gott!!

  Men Sareks tunnbröd eler jubileunskaka är någonting alldeles extra.

  Så synd att det är så lite i just jubileumskaka.. Annars hade jag köpt det jämt!

 2. Vi gillar Polarpärlan här hemma! Det är en perfekt mellismacka och man kan låtsas att det är huvud som man kan ”pynta” med grönsaker till ögon, näsa och mun.

  Ett perfekt sätt att få barnen att äta grönsaker!

  Kram!

 3. Rågkaka gillas bäst här hemma.

  Barnen skulle hoppa av förtjusning om vi vann det här så de slipper mammas hembakta bröd.

 4. Sarek, det mjuka tunnbrödet är min favorit!

  Jag är sjukpensionär och sedan ett par månader tillbaka är mina man sjukskriven. Vår ekonomi går runt trots allt, men det är inte mer än så.

  Att få allt bröd betalt i ett halvår skulle göra att vi får lite mer marginal att röra oss med.

 5. Min favorit är Sarek Tunnbröd.

  Jag skulle vilja vinna till mina föräldrar som alltid ställer upp och som förtjänar lite gott bröd

 6. Sarek tunnbröd för det går att äta som smörgås men det är också perfekt till fredagsmyset med tacomiddagen hoprullad inuti.

  Jag vill gärna vinna för att polarbrödet försvinner med snabb fart i detta hemmet och oftast är jag sist på brödpåsen så då får jag inget mumsigt polarbröd.

 7. Åh min favorit är det klassiska ”bubbelbrödet” mer känt som rågkaka. Det tar mig tillbaka till barndomsminnen när vi sitter och har picknick i skidbacken eller någon lekpark. Det är lika gott än idag!

 8. Favoriterna hemma är Jubileumskaka och Sareks tunnbröd dom tycker vi är jättegoda.Men även dom flesta andra bröden av Polar är ju goda.

  Få bröd från Polar i ett halvår vore gudasänt,för då kan alla stora barn få äta sej mätta och glada!

 9. Åh tänk att detta vinna,

  dottern & mannen hade man i brödpåsen kunnat finna.

  Lilla Älvas favorit är Sarek tunnbrödsrulle med ost och en massa gurka såklart,

  mannen däremot skulle nog kunna leva på Rågkaka enbart.

  Mamman i familjen det vill säga jag,

  föredrar Bumla frö varje dag !

  Så Tomten & Matstugan på denna vinst får ni gärna skriva,

  Ho ho ho & God jul Lina.

 10. Oj, vilken kanonvinst för vår stora familj.

  Jag gillar Njalla och Sarek, barnen älskar polarkakor och sambon är svag för Gene tunnbröd.

 11. Sarek är favoriten hemma. som rullar till frukost eller som olika typer av snittar, passar till allt. Vi äter mycket bröd hemma så en så här fin vinst hade suttit riktigt fint!

 12. Jag fick prova Bumla för en tid sedan och det är nu min nya favorit.

  Jag vill gärna vinna då jag har två barn som tränar mycket och de behöver mellanmål med sig till ishallen nästan varje dag, dessutom är de alltid hungriga :-). Det går åt MYCKET bröd hos oss och som ensamstående hinner jag inte baka så ofta heller.

 13. Polarknäcke är min absoluta favorit men jag älskar många av polarbröds bröd så därför vill jag gärna även vinna, barnen och karln är även riktiga ”mackslukare”.

 14. I vårat hushåll äts alla möjliga sorter av Polarbröd så denna vinst hade varit perfekt. Men den absoluta favoriten är Vetepärlan, går att variera i oändlighet

 15. Polarkakan orginal är min absoluta favorit, speciellt de halvmåneformade, dessa riktigt färska med makrill på har följ med mig ända sen barndomen. En ritkigt god helgfrukost för mig är dessa och ett iskallt glas mjölk till. Vore en riktigt härlig vinst, vi är lite av mackomaner här hemma på både gott och ont men, när jag kiakr igenom deras sortiment ser jag att det finns väldigt mycket som vi missat skulle vara kul och testa lite som jag annars inte hade köpt.

 16. Sarek tunnbröd är svårslaget! Så himla gott med smör och ost.

  Skulle jag vinna det här så ligger jag bra till hos maken sen, haha. Han älskar bröd mer än vad jag gör, dvs inte lite!

  Tänk vad gott att ta med sareks tunnbröd ihoprullade , ut i skogen på utflykt och dricka varm choklad till. Underbart! Det är livskvalitet för mig

 17. Min favorit är Bumla Frö dotterns är ”rullbröd” mao Sarek tunnbröd, passar på alla skolutflykter och alla tågresor till mormor.

 18. Wow vilka vinster du har! Min tonårsdotter är tokig i Polarkaka så härhemma går brödet åt 🙂

  Själv tycker jag väldigt mycket om Bumla Fikon. Den är saftig och god.

  Det skulle vara en fantastisk vinst att få, om inte annat sparar man en peng i hushållet då och kan kanske prova på fler spännande smaker 🙂

 19. Frisk & Fröig

  Perfekt att alltid ha hemma gott som macka, men framförallt till hamburgare. Ett nyttigare och godare alternativ till hamburgerbröd, mättande. Älskas av hela familjen.

 20. Inte mycket slår den klassiska polarkakan! Jag har svårt att bara välja ut en favorit – bröd och Polarbröd i synnerhet är en storfavorit hos mig! Vill inte vara utan minst ett par brödskivor om dagen, om inte fler!

 21. Jag tycker om deras hårda tunnbröd det har vi till middagen ibland och det är fantastiskt gott!

  Det här hade varit en fantastisk vinst att få då tar med oss mackor till lunch nästan varje vardag. Så att kunna köpa lite olika goda brödsorter hade varit underbart! Roliga smörgåsar både till frukost och lunch. Vilken lycka det hade varit…

 22. Sakers tunnbröd. Det skulle passa perfekt till familjen, alla barnen älskar mackor och det säger bra svisch så får man fylla på igen.

 23. Polarbrödet.

  Varför?

  För jag har en treåring som ENDAST, ( alltså endast, endast ! ) äter bröd så det skulle vara en liten guldkant i vardagen att få brödet gratis i ett halvår.

 24. Bumla är min nya favorit. God att äta både som den är och efter ett varv i rosten. Matig, fröig och med en touch av surdeg är den det självklara valet på både frukost- och lunchbordet.

 25. Wow vilket fantastiskt pris!

  Sareks tunnbröd är en riktig favorit här hemma. Den är perfekt att äta till frukost, mellis, kvällmål eller varför inte ute på picknicken eller i skogen.

  Kram Sanna

 26. Polarkaka och rågkaka är storfavoriter här hemma, men även tunnbrödet och bumla är poppis!

  Skulle vara toppen att vinna bröd som går åt i drivor här hemma 😉

 27. Gene tunnbröd är min absoluta favorit! Speciellt runt jul med skinka och äppelmos på

 28. För tillfället gäller MORGONGULD GYLLENE VETE för oss vuxna men för 3åringen går det inte att vara utan VETEKAKA. Det måste alltid finnas runda platta mackor hemma 😉 Annars kan man enligt honom inte äta macka =) Så Polarbröd är solklarfavorit och vi provar gärna olika varianter.

 29. Sarek tunnbröd är min favorit. Underbart gott till alla typer av pålägg! Vore bra att vinna en halvårsförbrukning speciellt för att min 2-åriga dotter ska få prova olika sorters bröd och om möjligt hitta sin egen favorit!

 30. I familjen finns ingen glöd när det gäller att baka matbröd. Men att hitta goda bröd är svårt och på ekonomin tar det hårt! Vi önskat oss inget minde än pågen i en klapp så vi får underbart bröd utan att bry dig om prislapp

 31. Jag är gärna med och tävlar! Jag har en väldigt stor familj så det går åt väldigt mycket bröd. Polarbröd är ett av de märken som är mest populära hemma, så vore verkligen kul att vinna bröd just därifrån. Rågstyrka är min personliga favorit.

  Håller tummarna nu! 🙂

 32. Hejsan !

  Må säga att dom har lyckats polarbröd att göra mycket gott bröd. Min favorit är det mjuka tunnbrödet. Min mamma är från Norrland så jag kommer i håg när man var liten oj oj …. vad man åt nybakade tunnbrödsstrutar. Så gott. Med en familj på 4 barn i huset som tycker om tunnbröd så vore vinsten från polarbröd en riktig toppen vinst. Mvh / Lola

 33. Jag älskar vetevikaren. Den är suverän att ha med på resa men allra godast om man kör den i brödrosten och äter den ljummen….

 34. Wow, vilken tävling, kan det stämma?

  Bumla är vi tokiga i här hemma.

  Så proppfyllda med näringsrika korn.

  Det enda vi handlar från brödsektorn.

  När jag fann bumla kom det som en chock.

  Nu kan jag äta mjukt bröd utan att bli tjock.

  Tack Polarbröd för att ni bakar dessa åt mig.

  Äntligen kan man rosta igen och få unna sig.

 35. Äter den efter träningen så att jag blir stark,

  Passar också perfekt som fika på barmark.

  Eller på jobbet – jag blir trevlig mot kunder,

  Detta Polarbröd är ju ett under!

  Istället för oblat i vår kyrka,

  Mitt favvobröd är RÅGSTYRKA!

  Kram Alice

 36. Oj det var en svår fråga men jag tror att det får bli vetekaka (med ost och gurka på). Men det finns många goda

 37. barnens favorit är POLARPÄRLAN FULLKORN men min favorit är BUMLA FIKON som även är en nyhet och det är så gått.. mmmm säger jag bara..

  Kan även säga att handlar vi bröd så är det polarbröd vi handlar det är det som alla i familjen gillar. och alla kan äta det trotts mjölkallergi i familjen. Så denna vinst skulle ju göra att vi kan spara en hel del pengar. och för mig som student vore ju det guld. 🙂

 38. Mitt favoritbröd hos polarbröd är polarpärlan:)

  Den kan man aldrig äta för mycket av;)

 39. Jag flyttade hemifrån för två månader sen för slippa pendla 3 timmar varje dag till min universitet. Det är svårt att behöva betala för så många saker med en sådan tajt budget, till och med mat börjar att bli alldeles för dyrt men det är inte något jag kan sluta köpa. Om jag vinner kommer det att underlätta så mycket för mig och min rumskompis. Mitt favoritbröd är Bumla Frö. Yummy, vad gott!

 40. Vetekakan o sarek o polarkakan o.. det går ju inte att välja =) Jag skulle vilja vinna för att vi är 7 st i familjen och bara brödet till familjen blir dyyyyrt =/

 41. Tunnbrödet! 😀

  Jag skulle vilja vinna detta för min mamma är ensamstående med 4 tonåringar som alla älskar frukost! Detta skulle underlätta hennes ekonomi och göra oss extremt glada!

  veras_96@yahoo.se

 42. Havretrippel var jättegod så då måste jag säga den men helt ärligt så många olika sorters Polarbröd som jag inte ens provat än!

  Jag kan redan se nu mina kommande favoriter, t.ex Bumla eller Morgonguld. 🙂

 43. Vetekaka är min och sambons favorit av alla bröd från alla märken haha!

  Jag skulle vilja vinna för att jag och min kille har nyligen blivit sambos för ca 2 veckor sen!

  Jag är arbetslös och han jobbar deltid på en snabbmatsrestaurang och ekonomin är givetvis tight!

  Just nu äter vi mest det billigaste brödet vi hittar och det är absolut ingen höjdare men vi har inte råd med så mycket mer! Skulle vara en så stor lättnad att vinna så vi kan lägga pengar på annat, tex pålägg då vi enbart har smör på nu för att spara pengar! 🙂

  Tuwws@hotmail.com

 44. Favorit är Polar pärlan, den håller sig väldigt bra. Skulle vara perfekt att vinna detta, bröd går ju alltid åt och skulle vara skönt att slippa betala ett tag.

 45. När jag gick igenom alla bröd som finns märkte jag att vi i princip bara handlar från Polarbröd, så har därmed många favoriter! Klassikern rågkaka har ändå varit en favorit länge så svarar den 🙂

  Skulle gärna vinna för vad skulle inte lyxa till vardagen mer än tillgång till gott bröd varje dag? En ren lyx för två studenter 🙂

 46. Polarbröd har så många riktigt goda brödsorter, men vår favoritsort är Vetevikare!

  Tack för en mysig och bra blogg!

 47. Oj det är en svår fråga. Dottern äter endast polarpärlan så hoppas på vinst så dottern blir lycklig 🙂 kram veronica

 48. Alla deras bröd jag smakat är väldigt goda, men mest tror jag kanske att jag gillar Sarek mest, med bara smör och ost, mmm! Jag vill vinna för att jag unnar mig väldigt sällan mjukt bröd, hårdbröd ska ju vara nyttigare och mätta bättre, men är inte alls lika gott som mjukt bröd!

 49. Jublileumskakan helt klart!

  Det är också det enda brödet min dotter äter, vilket skulle göra det perfekt att vinna en halvårsförbrukning. Vi skulle frossa i jubileumskaka 🙂

 50. Rågkaka är favorit här hemma hos oss alla tre! Så himla gott när de är färska. Vi brukar frysa in dom så fort vi handlat dör att få dom extra färska! Sånna barndomsminnen med dom här mackorna, vi åt jämt dom när vi var mindre. Nu är rågkakorna lite mer lyx, inget jag äter varje dag, äter oftast något nyttigare bröd. Men rågkakorna är helt klart favoriten 🙂

 51. Bumla Frö är min favorit! Jag vill vinna för att jag älskar mackor. Prefekt att ta med sig till skolan som mellis! Med en ostskiva, skinka och en tomatbit på är man hemma. Det skulle även gynna min tunna student-plånbok.

  God jul!

 52. vi brukar köpa både det ena och andra.. vetepärla och tunnbröd ofta..

  tänk att ha frysen full och inte höra gnäll om att brödet var slut… vilken lyx 🙂

 53. Sareks tunnbröd tycker jag är godast!

  Så ska man ha plocksallad, skagenröra, skinka och gurka så blir det extra smarrigt! 🙂

 54. helt klart tekaka!

  jag vill vinna för att ge till min mamma, hon försörjer hela familjen på 4 barn och en man. plus mig när jag hälsar på. det är alltid samma bröd där hemma, den som hon har råd med. jag vill underlätta för henne och ge variation!

 55. Rågkaka och vetekaka är de som vi äter här hemma väldigt mycket. Hos oss älskar alla bröd och det äts mycket bröd i vår familj. Tre växande barn äter mer och mer och vi köper väldigt mycket bröd!

 56. Hela familjens favorit är Pärlan – mjukt, luftigt men ändå fibrer i. Sonen skulle bli överlycklig om vi vann – hann skulle kunna äta bröd vid alla dagens måltider om han fick 🙂

 57. Bumla frö är en nyfunnen favorit som går hem hos hela familjen!

  Mina pojkar på 2,5 älskar macka, helst till både frukost, lunch och middag (men det får dom såklart inte 🙂 ) så här går åt mycket bröd! Så denna vinst skulle minst sagt bli rejält uppskattad och uppäten! 🙂

 58. Åh jag älskar tunnbröd! Det passar lika bra till vardags som till fest 😉 hoppas 😉

 59. Tunnbröd i alla former, hårt och mjukt.

  Har två tonåringar hemma så bröd går åt. Detta skulle verkligen vara en guda gåva och en välkommen julklapp.

 60. Vi älskar alla polarbröd här hemma så det hade verkligen varit en uppskattad vinst. Får nog säga tunnbrödet då det är så smidig och uppskattad mat att ha med sig när man har små.

 61. Jag gillar väldigt många av polarbröden, men måste jag välja en, tar jag Extrem.

  Vi är en familj som köper mycket bröd och vi gillar variera oss mellan olika, både till frukost men även till olika utflykter och aktiviteter ute i skog och mark, så därför skulle detta pris vara helt galet bra, att få tillfälle att njuta av alla polarbröden och då skulle vi nog absolut testa alla sorter och kanske hitta nya favoriter. Hoppas innerligt ❤️

  • Råkade klicka fel.

   Polarkaka är min favorit.

   Vi köper mest polarbröd så det skulle vara skönt att få lägga pengarna på annat i ett halvår.

 62. Alla som känner vår familj vet

  att Polarkakan orginal är det bästa vi vet!

  Speciellt för barnen finns det inga alternativ,

  kommer vi med nyheter, möts vi av gnäll och kiv!

  Så, tänk vilken klapp detta vore, till familjen den hela,

  det bästa vi vet, som vi tillsammans kan dela <3

 63. Wow vilken vinst! Vi ligger lite kärvt till ekonomiskt efter årsskiftet pga diverse ändringar i livet. Att säkra frukostmackan för ett halvår vore helt otroligt skönt! Både min och dotterns favorit är tunnbrödet sarek, det med smör och kaviar, mmm!

 64. Min favorit är vetekakan! Tycker att det är ett enkelt och lätt bröd. Brödet passar med alla slags pålägg, och speciellt gott är de med nutella!

  Jag e 18 år och bor hemma hos familjen. Vore roligt att kunna bidra med nått som detta, för bröd går alltid åt i våran familj, och tänk så mycket nya sorter man kan prova på om man vinner!

 65. Om jag vinner detta så kommer jag kunna bjuda på jobbet minst 1 gång per vecka. Det tror jag skulle uppskattas, lilleman här hemma räcker det också till.

 66. Jag glömde svara på vilken som var favorit: de är alla supergoda, men älskar verkligen Gene tunnbröd..med smör och leverpastej eller ost och en gurkskiva!

  Om jag vann skulle jag kunna bjuda på jobbet 1 gång i veckan och även lilleman här hemma skulle kunna få ta del av ”kakan” =)

 67. Min favorit är helt klart rågkaka, men jag har ju inte allihopa hunnit smaka. Deras breda sortiment, men det är nog ett av livets alla moment. En 6 månadersförbrukning jag vill vinna, så jag alla jag vill smaka kommer hinna.

 68. Vilket av Polarbröds alla bröd är just din favorit?

  svar: Rågstyrka

  motivering: Bor väldigt fattigt i min familj och det har gjort att vi köper det billigaste och inte så goda brödet. så fort mamma köper ett gott bröd tar det slut på en gång. att vinna detta pris skulle betyda massor…

 69. Pärlan havre eller Sarek. Tänk att alltid ha färskt bröd hemma. De är vardagslyx . Vi älskar bröd i alla dess former.

 70. Morgonguld gyllene vete är verkligen guld!värm lite i mikron och en skiva ost på! Som nybakt fast man slipper baka!

  Jag brukar sällan unna mig att köpa bröd men med en halvårsförbrukning skulle jag äntligen kunna göra det!

 71. (Missade en del i det jag tidigare råkade skicka.. Läs detta istället :-))

  Min favorit är helt klart rågkaka, men jag har ju inte allihopa hunnit smaka. Jag har än inte provat hela deras breda sortiment, men det är nog ett av livets alla moment. En 6 månadersförbrukning jag vill vinna, så jag alla sorter kommer hinna. Mat är bra för magen, lika så ett polarbröd om dagen. Frukost, lunch och ”midda”, välj hur du vill ha dina bröd utspridda.

  Eve.lundstrom@hotmail.com

 72. 1) Jag måste nog säga att deras mjuka tunnbröd i alla former är den största favoriten eftersom det, förutom att det är jättegott, också är så mångsidigt. Man kan äta det som en vanlig macka, som rulle eller wrap, man kan göra fina snittar, snabbpizza, göra korgar till en godare variant av krustader, krispa till dem i ugnen och använda till dipp och röror… det finns egentligen hur många användningsområden som helst.

  2) Polarbröd är här favoriten

  det bröd som alltid blir uppätet till sista biten

  Om jag detta pris vinna skulle få

  Hela familjen riktigt gott skulle må

  Ordentlig frukost varje dag

  Med Polarbröd av de mest skiftande slag!

  Inte en chans att vi skulle bli less

  När vi till Polarbröds sortiment har full access!

 73. Bumla är en ny nyttigt och god favorit i alla lägen men ack så dyr så en vinst hade varit suveränt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *