Matstugans Julkalender – Lucka nr 16

16dec

God Morgon God Morgon, hoppas ni har sovit gott. Jag har en finfin julklapp till er idag, eller snarare två. Idag har TVÅ chansen att vinna en sladdlös skruvdragare från Bosch IXO Cutter. Bosch sladdlösa skruvdragare som heter IXO är perfekt för mindre vardagsuppgifter och småreparationer. Nu har även en ny tillsats släppts som heter IXO Cutter som kan användas till material som tapet, papp och annat dekorationsmaterial. Jag har själv den här skruvdragaren och använder den till allt (grym till IKEA möbler till exempel). Det är inte för inte som Bosch IXO har sålt i 13 miljoner exemplar världen över.

Bosch IXO Cutter kalender

 

Så här tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och lämna en motivering till varför du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Förutom tillsatsen ’Cutter’ finns det flera andra praktiska tillsatser till Bosch IXO, ge något exempel.

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

79 kommentarer

 1. IXO BBQ

  Otroligt bra verktyg verkar det vara som kan användas till allt möjligt tillsammans med olika tillsatser. Vore en julklapp som passar både mig som maken.

 2. IXO Barbecue

  Min pappa har en liknade fast i annat märke. Jag älskar den. Den bor mer hos oss än hos pappa, och det är på tiden att vi har en egen faktiskt.

 3. IXO Barbecue, IXO Gourmet (IXO Vino & IXO Spice) och en vinkeltillsats.

  Hos mig fungerar det som på reklamfilmen man kan se på hemsidan, dvs jag får alltid låna verktyg av andra så fort jag ska skruva eller göra nåt, så att vinna detta toppen verktyg skulle underlätta för mig!

 4. Hej hopp!!

  IXO Vino skulle man ju vilja testa, tänk att dra fram den på nyår när rödvinet ska öppnas. Lär ju dra uppmärksamhet till sig. 🙂

  Jag skulle verkligen vilja testa Vino, för att sen kanske byta till Spice om vi har misslyckats med kryddningen i köket.

  Ha det gott!

  Tommy

 5. Det finns också IXO Barbecue och IXO Gourmetset

  Det är inte lika lätt att snurra på handen som det var förr. Med den här skulle skruvandet gå som en dans

 6. IXO gourmetset med IXO Vino och IXO Spice

  Min man har en massa verktyg men de blir som för komplicerade…jag önskar något som lätt kan användas till pyssel.

 7. En korkskruv, hur perfekt är inte det.

  Jag står ofta och svär när jag ska skruva nu när vi flyttat. Den här fina skulle ju bara vara helt perfekt.

 8. Den skruvdragare vi har är väldigt tung och jag som har bråkiga handleder kommer inte alltid överens med den. Håller därför tummarna för denna vinst så att jag också får möjlighet att pilla o fixa lite mer hemma 🙂

 9. Missade ju att besvara frågan:

  Bosch IXO Spice – otroligt coolt om jag får säga det själv 🙂

  Den skruvdragare vi har är väldigt tung och jag som har bråkiga handleder kommer inte alltid överens med den. Håller därför tummarna för denna vinst så att jag också får möjlighet att pilla o fixa lite mer hemma 🙂

 10. IXO gourmetset med IXO Vino och IXO Spice

  Då vi precis flyttat hemifrån äger vi inte en enda pryl för att montera osv. Vi lånar alltid svärfars som suckar djupt vajre gång vi kommer för att låna!

  Att få vinna en egen & en som dessutom är mycket bättre än hans hade ju varit rena drömmen!

 11. ICO Gourmetset finns.

  Jag hoppas på att vinna denna, då vi i dagsläget är helt utan.

  Min sambo är sån pappagris, så han ska alltid åka och låna av sin pappa när det behövs.

  Hoppas därför på vinst så att vi har en hemma, vi slipper låna och vi får ha sambon hemma så han kan umgås.mer med sonen istället. Det skulle vara helt fantastiskt.

 12. IXO Gourmet. Denns akulle få ligga i mitt pysselrum så jag slipper gå ut i verkstan och hämta mannens så fort jag vill göra något.

 13. Bosch IXO Barbecue.

  Den hjälper mig att gå loss på renoveringsuppdragen

  och slippa krångla med ROT-avdragen.

 14. Vilken praktisk liten behändig skruvdragare som går att använda till mycket. Till och med i matlagningen i form av korkskruvsöppnare och kryddkvarn.

  Denna skruvdragare skulle vara fantastisk att ha nu när vi ska renovera och skruva ihop IKEA möbler i ett framöver. Det är ju så tråkigt i vanliga fall men med denna verkar det kunna gå riktigt lätt och snabbt. Hoppas verkligen på vinst!

 15. Den finns med salt och pepparkvarn också.

  Skulle vara en bra liten hjälpreda här hemma.

 16. Ixo Barbeque mfl.

  När man just köpt fritidshus så kan jag lova

  Att inget hade passat bättre än denna gåva

  Effektiv och snygg men lätt

  Alla skruvar hamnar rätt

  Och när alla tavlor och möbler är på plats

  Är det bara att byta verktygets tillsats

  Klippa, skära, knåpa på

  Det mesta verkar faktiskt gå

  Till slut får vi hjälp att öppna buteljen

  Och skåla för att stugan blev fin inför helgen!

 17. Svar: IXO Gourmetset och IXO Barbecue

  Jag vill gärna vinna dagens vinst och ge som present till min man en duktig hantverkare.

 18. IXO Gourmetset och IXO Barbecue

  Bra verktyg kan man aldrig få nog av! En liten och behändig som jag kan sköta vore toppen – annars är det mest maken som sköter skruvandet och fixandet hemma hos oss.

 19. IXO gourmetset.

  Skulle vara bra att få en egen skruvdragare så min bror slipper komma och hjälpa mig utan klara mig själv.

 20. En bra kvinna reder sig själv 🙂

  Men för att jag ska klara det behöver jag verktyg såklart 🙂

  Svar: IXO Barbecue och IXO Gourmetset

 21. Bosch IXO Gourmet ,Bosch IXO-sats.

  Skulle bli perfekt att ha som extra hjälpreda,när jag stelopererat axeln för då kan jag fortfarande fixa!

 22. Det finns bl.a korkskruv och kryddkvarn.

  Det skulle göra det enklare för mig att själv göra saker hemma och inte behöva vara lika beroende av sambon när det gäller hemmafix

 23. Bosch IXO Spice till kryddkvarn som hjälper dig att mala kryddor

  Min man skulle bli himla glad om jag vann den här luckan, han har tjatat om skruvdragare i evigheter men jag säger alltid ja vi får nog göra det innan nästa gång vi ska bygga möbler/skruva upp hyllor osv sen står vi där nästa gång igen utan skruvdragare, sen dessutom fiffigt extra tillbehör, vi gör ju gärna om lite då och då själva, för att inte tala om alla extra man kan köpa till sen, en helt perfekt skruvdragare helt enkelt som vem som helst skulle vilja ha

 24. Det är en allsidig apparat som också kan användas att mala kryddor med. Perfekt för mig och mina reumatiska händer eftersom en mortel är ganska svårarbetad 🙂 Bor sedan ett halvår tillbaka i mitt drömhus, än är jag inte riktigt i ordning. Det där med att få upp saker på väggarna dröjer alltid på tok för länge, men med en ny och hjälpsam skruvdragare så kanske det blir lite fart på mig 🙂

 25. IXO barbecue finns också. Verkar smidig!

  Skulle vilja vinna så jag kan använda denna till mitt hobby pysslande. Är handikappad och har en sjukdom som gör att lederna hoppar ur lätt. Så makens stora skruvdragare orkar jag inte ens lyfta. Men jag älskar att pyssla speciellt när jag är sängliggande och den här skulle öka min självständighet tror jag.

  Vore så kul

 26. IXO Vino är en av delarna som finns. Detta skulle bli en grym julklapp till min far som behöver en ny skruvdragare till lägenheten

 27. IXO Vino

  För att jag helt enkelt inte har en skruvdragare och det är verkligen något man borde ha hemma!

 28. Tex IXO Barbecue och IXO Vino!

  Jag skulle verkligen älska att vinna denna till mig och min nyblivna sambo!

  Jag själv är arbetslös och pysslar mycket hela dagarna med blandannat att bygga med trä, jag skruvar osv med vanlig skruvmejsel och får så ont i händerna! Eftersom jag är arbetslös så har jag inte råd att köpa någon själv heller tyvärr.

  Har precis flyttat till lägenhet med min älskade efter nästan 8 år, våran första lägenhet och vi har inte satt upp några hyllor,tavlor eller liknande så denna skulle verkligen hjälpa till på den fronten med!!

  tuwws@hotmail.com

 29. Svar: Bosch IXO Spice

  Vore så tacksamt att vinna denna! Har flyttat 3 ggr det senaste året och varje gång fått skruva upp min egenhändigt komponerade bokhylla i typ tusen delar med en vanlig ”analog” skruvmejsel från 80-talet. Efteråt är händerna dubbelt så stora och svullna och fylla med blåsor. Skulle verkligen bli super-superglad över denna vinst.

 30. Med IXO Barbecue kan man blåsa igång grillen

  Skulle passa min pappa som skulle behöva bli lite mer modern. Hitintills har han envisats med att det är bäst med den manuella mejseln i alla sammanhang. Med Bosch sladdlösa skruvdragare kommer han få tid över till roligare saker efter jul.

 31. Wow, vilka coola tillsatser! Haha! Vad roliga de är på Bosch! IXO Vino skulle komma till användning här. Även karln med det stora afrot längst upp på sidan. Godbit! 😀

  Känns kanske inte som att man egentligen behöver motivera varför man vill ha en fantastisk pryl som den här efter att ha sett alla coola tillsatser men i mitt fall är det ganska enkelt. Jag har fått en nervskada i höger axel efter en olycka. Vid minsta ansträngning, öppnas min hand och släpper allt jag håller i. Och jag är högerhänt. Så denna skulle hjälpa mig med vänster arm som jag än inte har lärt mig att kontrollera.

 32. Åh denna skulle jag gärna vinna, tänk en egen skruvdragare. Så slipper jag fråga sambon om hans, och så tror han att man inte klarar något, så en vinst här skulle vara perfekt. En tillsats är Vinkel-/excenterpåsats.

 33. IXO Barbecue och IXO Gourmet (IXO Vino & IXO Spice) till exempel!

  Med denna från Bosch släcker man enkelt den akutaste hemmafixarbranden,

  oavsett om man är händig, eller som jag…har tummen mitt i handen!

 34. Jag är gärna med och tävlar! Svaret är ex IXO Gourmet och IXO Barbecue.

  Jag skulle vilja vinna eftersom denna vore en perfekt present till min föräldrar – de skulle verkligen ha användning för denna, känns ju som att den går att använda till allt möjligt! 😀

  Ha det bra!

 35. IXO BBQ

  Vi köpte en sån här för ett tag sen och har lånat ut den till svärfar, som trots att han har alla hantverksprylar som finns inte hade denna. Men nu vill han verkligen ha en i julklapp, så vinner jag så får svärfar den sak han mest önskar sig i julklapp 🙂

 36. Bosch IXO Barbecue

  Jag jobbade några inhopp hos en byggfirma. Och nu har jag blivit bortskämd av fina verktyg

 37. IXO Spice och IXO Gourmet tex.

  Perfekt att ta med när barnen behöver hjälp att sätta upp nåt.

 38. Jag gillar att bygga ihop mina egna skåp och sånt, kapa till ett par skivor och skruva ihop, så får jag saker som passar perfekt här hemma. Till det vore det super om jag hade en liten och smidig skruvdragare och jag gillar excentertillsatsen som gör att man kan skruva nära väggen! Jag vet inte hur många gånger jag svurit åt skruvar som man inte kommer åt med en vanlig skruvdragare.

  Nu vet jag inte om det räcker med att nämna excentertillsatsen eller om man ska nämna t.ex Bosch IXO Spice som kan mala kryddor, så jag gör det med 🙂 Hade gärna velat veta mer om Cuttertillsatsen också, tycker jag har letat överallt på sidan men hittar ingen info om den alls. Den låter väldigt intressant.

 39. Å denna vill jag vinna till min man för hans skruvdragare har gått sönder. Om jag vinner den så tänker jag ge den till han i julklapp som ett stort tack för all hjälp men familjen och mej när jag gick med gips i 3 månader efter en opration på min fot.

 40. jag är den händige i familjen och ofta saknar jag ett verktyg som kan användas i vinklar och det fanns det ju som tillbehör här.

  vinkeltillsatsen är nog ett måste i alla hem. 🙂

  sen tycker jag allt att kryddkvarn – IXO Spice är en rolig grej att ha till. snacka om party trick..

 41. IXO Barbecue, IXO Gourmet (IXO Vino & IXO Spice), vinkeltillsats.

  Jag är trött på att ringa pappa varje gång jag behöver hjälp med något. Jag vill bli vuxen!

  /Vera, snart 30

 42. Vi håller precis på att flytta och den här smidiga skruvdragaren vore perfekt nu. Lätt att ta med sig överallt så att man alltid har den tillgänglig för det är alltid något som behöver skruvas isär eller ihop. Så jag hoppas verkligen på att vinna denna för det skulle göra allting lite lättare!

 43. IXO Barbecue och IXO Gourmet är några exempel.

  Det skulle vara kul att vinna det här för att då kan jag hjälpa pappa att skruva samtidigt som han.

 44. IXO vino 😉

  Såg tävlingen i förmiddags och tänkte grym tävling men den behöver jag inte delta i för jag har redan en egen, med vinöppnaren som tillbehör 😉

  Maken skulle hjälpa sonen att byta batteri på en sak, tog skruvdragaren som då var närmast tillhands och den ville inte vara med…. Trots timmar på laddning så vill den inte, och att döma på sonens blick så har han lekt med den lite oförsiktigt…

  Så nu gick jag tillbaka till din tävling och håller tummarna att vinna en ny!

 45. Ixo BBQ!

  Vilken häftig grej, den önskar jag mej.

  Nu behöver jag inte be om hjälp när något trixa, för med denna jag allt kan fixa!

 46. IXO gourmetset med IXO Vino och IXO Spice gör alla middagar till en fest.

  Detta verktyg kommer min kära kreativa maka att älska,

  medan jag får ställa mig vid en bekant bänk och diska.

 47. IXO Barbecue

  En liten behändig, finurlig pryl som passar perfekt, om man är korkad eller har några skruvar lösa!

 48. IXO Barbecue

  Oh min familj älskar att snickra tillsammans! Med denna manick hade snickrandet gått mycket enklare och besparat onda händer. Och sen när snickrandet är färdigt kan samma lilla manick hjälpa till med att öppna vinflaskan för att fira resultatet. Vilken perfekt helg!

 49. Wow vilken grej! Ett exempel på en tillsats IXO Vino, korkskruvsdragare.. hur perfekt? Jag skulle vilja vinna då jag nyligen flyttade och märkte att vardagen kan bli ganska besvärlig utan en skruvdragare. Varje gång något ska skruvas ihop går jag hem till mina föräldrar för att låna hem deras, vore jätteskönt att ha en egen och den där lilla skulle passa mig så bra 🙂

 50. Bosch IXO Barbecue

  Med IXO Barbecue får du rätt temperatur på kolet i en handvändning utan att behöva blåsa och vifta.

  Vi älskar god mat.

 51. IXO Barbecue

  Hade varit en perfekt julklapp till pappa som älskar att hålla på och fixa här hemma!

 52. IXO barbecue- Jag anser ju att jag är grillkung så denna hade jag absolut köpt som tillbehör om jag vann!

  Har den stora tunga skruvdragaren och som sambon alltid säger att hon inte orkar med. Vinner jag denna så kommer hon inte undan med att hjälpa till att skruva ihop alla Ikeamöbler hon köper. 🙂

 53. IXO Vino är ett tillbehör som finns till.

  Jag tänkte köpa en sån här till min sambo förra julen, men blev dumsnål som vanligt och köpte en lågprisvariant som är därefter… Urkasst batteri, klarar nästan ingenting då den är för klen, dålig att hålla i handen, och ja, allt som kan vara dåligt är det.

  Så det skulle vara fantastiskt kul att kunna ge honom en BRA liten skruvdragare i år, så vi kan kasta bort den andra.

 54. Bosch IXO Spice

  Gillar att renovera och utveckla vårt hem, klarar det mesta och mer, något som blivit ännu mer tydligt sen jag blev ensamstående. Men en del grejer behöver man komplettera sig med och den här Bosch IXO verkar ju sannerligen leva upp till måttet. Ett pluss för att den ryms i byrålådan när man inte behöver den

 55. IXO BBQ, Vino

  Jag skulle verkligen vilja ha en skruvdragare till mindre arbeten och reparationer det märks i mitt hem att jag saknar en eftersom mycket är trasigt och halvfärdigt. Hoppas hoppas på tur

 56. IXO Vino!

  Ekonomin tillåter inte riktigt några julklappar till oss vuxna i år så det skulle vara skoj att överraska min sambo med denna. Dessutom behöver vi verkligen en skruvdragare då vi börjat inreda lillkillens rum på riktigt nu =) Så mysigt!

 57. Vino korkskruvsdragare (ger väl gästerna skrämselhicka!)

  Jag är gift med en snickare och har en son som är utbildad snickare samt en som går bygglinjen. Tror du jag får något gjort hemma? Nej, det är som med bagarens barn: verktygen finns på jobbet. Jag har hur många roliga projekt som helst på gång (ok, det är DE andra som ska göra jobbet) så om JAG vinner så är det MIN skruvdragare som INGEN får ta utanför huset. Således har de inte längre något att skylla på!

 58. Jag skulle sluppit hamra loss med en borr ifrån bosch. Hemma snickrande skulle bli lätt som en plätt och jag skulle fått gjort så mycket mer och bara det får mig att le. Så jag får hoppas jag varit snäll i år och så kanske jag denna klapp får.

  Vino.

 59. IXo Spice kryddkvarn

  AJ, sa lilla tummen när den var på väg att bli upphängningskrok,

  och jag gormade och skrek som en tok

  För att undvika missöden framöver är det en IXO skruvdragare jag behöver.

 60. Skruvade ihop sex!! stycken malmbyråer i vår förra lägenhet med skönt skavsår i handen som resultat, nu med vårt lilla radhus är skruvutmaningarna många men plåstren få, därför hoppas jag på lite tur så händerna kan vara hela till matlagning eller kramar.

 61. Kryddkvarn – nymald kardemumma doftar och smakar ljuvligt! Inte minst i julens bullar!

 62. Ett av mina barn flyttar utomlands efter nyår, och resten till städer långt bort. Jag bor ensam och dom är inte hemma och kan hjälpa mig lika ofta, eftersom jag bara har en borr (ingen skruvdragare) som är över 10 år gammal och Tung, hade denna lilla mackapär underlättat mitt vardagsliv något så otroligt mycket! (Speciellt mycket eftersom min kropp även börjar bli äldre än mitt sinne!)

 63. IXO Spice kryddkvarn, IXO Vino mfl.

  Köper skruvdagare hela tiden, hoppas på denna för husfriden.

  Maken är en hemmasnickare, jag blir en tåvickare.

  Vill delta inte vara i vägen, så nu är det nya lägen.

  Om jag nu vinner denna Bosch med finess, kommer jag nu att ha flera ess.

 64. IXO Spice & IXO BBQ

  Ett av mina barn flyttar utomlands efter nyår, och resten till städer långt bort. Jag bor ensam och dom är inte hemma och kan hjälpa mig lika ofta, eftersom jag bara har en borr (ingen skruvdragare) som är över 10 år gammal och Tung, hade denna lilla mackapär underlättat mitt vardagsliv något så otroligt mycket! (Speciellt mycket eftersom min kropp även börjar bli äldre än mitt sinne!)

 65. IXO Gourmet!

  Min mamma vill ha en vettig skruvdragare då hon har en åkomma som kallas frozen shoulder. Det blir jobbigt för henne att skruva grejer med begränsad rörlighet så detta vore guld!

 66. IXO Gourmet – IXO Barbecue – IXO Vinkeltillsats

  Som student har jag flyttat två gånger det senaste året, och ”planerar” ett antal ytterligare flyttar de kommande åren (tyvärr..). Jag jobbar extra på helger på ett byggvaruhus för att finansiera studierna, men har inte råd att köpa de verktyg jag säljer! Hade varit så kul att få flytta in med hjälp av en riktig skruvdragare istället för en mejsel, och som student är det ju underbart att den har så många användningsområden!

 67. Jag vill vinna då jag bor ensam och behöver en sån här när jag ska fixa till lite hemma.

  Jag fyller år den 22/12 så hoppas på en överraskning

 68. Den här önskar jag till mig själv i indirekt julklapp till min man.

  Vi har ett renoveringshus och jag skyller alltid på att jag inte kan hjälpa till för att jag inte orkar maskinerna (vilket är sant). Jag skulle inte vara lika snabb som han om jag hjälpte till, men får mannen hjälp med var femte skruv och mitt sällskap som bonus så skulle han vara mer än glad!

  Vidare är känslan av att vara beroende av hans hjälp med allt som behöver skruvas ihop inge vidare.

  Jag vill kunna skruva ihop möbler från ikea själv, eller skruva ner en lampa vid behov. Med denna skulle det vara möjligt!

  Hoppas på tur !

  Svar på frågan : IXO Gourmetset och IXO Barbecue!

 69. Jag har definitivt inte tummen mitt i handen utan är en praktisk person. Men jag saknar verktygen att utföra alla mina små och stora hemmaprojekt med!

  Utan att ha rätt redskap blir idéerna bara liggande och frustrationen växer.

  Det skulle vara så tillfredsställande att själv kunna sätta upp tavlor o hyllor, och göra andra små roliga grejer utan att behöva kalla in en granne eller karl i bekantskapen! Kan själv!!

  Lisa

 70. Bosch IXO Spice kryddkvarn

  liten och söt så fixar både det ena och det andra.

  kan låna stora och klumpiga saker men med en så här smidig får man fler saker gjorda direkt och enklare.

 71. IXO BBQ. =) Bland annat.

  Nu när barnens pappa tar han med sig alla verktyg och jag behöver verkligen någonting för att kunna få upp saker på väggarna nu när vi blir ensamma =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *