Matstugans Julkalender – Lucka nr 13

13dec

Dags för delikatesser igen! Eller vad sägs om att få den läckraste jullådan levererad hem till dörren? Fiskbilen erbjuder fri hemleverans av fisk och skaldjur av högsta kvalitet till Stor stockholm, Uppsala, Mälardalen, Stor-Göteborg, Västra Götaland, Halland, Malmö och Skåne. De finns även i Norge och Danmark. Nu tävlar jag ut ETT Julpaket som innehåller: ca 100g kallrökt lax, ca 300g gravad lax, ca 100g skaldjurspaté, ca 300g varmrökt regnbågsfilé och ca 300g rökt Hjortstek, som dessutom levereras hem till dig innan jul! Ps. Dock gäller det här enbart adresser i StorStockholm, Malmö och Göterborg.
fiskbilen.se

Så här tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och lämna en motivering till varför du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Vad skulle du beställa från Fiskbilen till Nyår?

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

41 kommentarer

 1. Oh fick precis veta att min lillasyster fått en vattenläcka i vaskskåpet i köket. Lagom till jul då sambons familj ska komma. Skulle vara toppen att vinna detta till en ung familj (som bor i Oxie, Malmö).

  Om jag skulle beställa till nyår så skulle jag köra på hederliga räkspett eller hummer till förrätten.

 2. Det här hade varit perfekt att vinna till jul, då jag inte kommer att ha möjlighet att laga nån mat som det ser ut nu. Så färdiglagade delikatesser låter fantastiskt. Jämfört med kalla köpeköttbullar och nån prinskorv.

  Bor i Uppsala, och kan vänta på något gott tills efter jul annars, om det går att få leverans då istället (min stad ingår ju i deras ordinarie utkörning).

  Till nyår hade det varit gott med marulk, räkor och lite kalixrom. (Drömma kostar inget…)

 3. Skrei! Och får man välja ut två saker så lägger jag till kungskrabba 🙂

  Snacka om att det hade blivit underbara rätter till nyårsmiddagen – och OJ så kul jag hade fått ha experimenterandes i köket!

 4. Jag skulle satsa på skalfjursmixen till nyår!

  Jag vill vinna för att det är gott och underlättar med allt matstök då vi är många på julen som ska äta

 5. Pilgrimsmusslor, hummer och sjötunga för att jag aldrig har ätit något av det och en Nyårsmiddag bestående av ovanstående hade varit enbart lyx!

  Julpaketet vill jag vinna för att njuta av den tillsammans hos mina svärföräldrar på julafton.

 6. Nyår har för mig alltid varit förknippat med skaldjur. Det känns festligt, lyxigt och socialt. Precis så som jag vill att en nyårsafton ska kännas. Jag skulle beställa skaldjursmixen och komplettera med hummer och kungskrabba. Sedan skulle jag njuta av en lång härlig kväll tillsammans med kära vänner och en fantastisk middag.

 7. Pilgrimsmusslor! Har aldrig testat så det skulle vara prio 1.

  Att få denna gåva innan jul hade varit toppen då min svägerska inte äter kött.

  Mycket på julbordet är just kött. Men fisk och skaldjur byter vi nog alla gärna till.

  Hoppas på turen.

 8. Skaldjursmixen skulle vara vårt självklara val till nyåraftonskväll,

  grym mat, goda vänner och en och annan fyverkerismäll

 9. Till nyår hade jag beställt räkor eller scampi det är goda delikatesser.

  Vi skulle åkt iväg till jul ,men får bli hemma för vår katt Kisen har blivit svårt sjuk.Så det får bli hemma med familjemys istället och hade jag serverat hela familjen med läcker fisk så hade dom blivit jätteglada.Det händer nämligen inte för ofta ,då jag inte äter fisk.Men hjortstek äter jag gärna,så det finns allt i jullådan till hela familjen!

 10. Hummer på nyår, klassiskt fylld gratinerad hummer i ugn, mmmmm…

  Motivering:

  Vill gärna vinna då det i Götet bor en tjej

  Som är en mycket god vän till mig

  Som stressar för mycket nu inför jul

  Tid och pengar rullar, det blir inte kul

  Ingen familj är så fisk- och skaldjurstokig som hennes

  Fram och åter till fiskbilen det ofta rännes

  Vet du att om deras sjuåring får välja mat

  Så ligger det musslor på deras fat!

  Så tänk om de kunde få detta som klapp

  Och njuta fullt av julen men utgiften slapp

  Det vore otroligt roligt att ge

  Så jag håller tummarna att det kan ske!

 11. jag är gärna med. Risken är överhängande att vi blir ensamma hemma och både jag och sambon är kass på att laga mat. Kanske kan vi få kalasa på lite delikatesser. Ev kommer mina föräldrar men blir det bara vi i vår lilla familj så blir det nog inte så mycket julmat.

  jag har tipsat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/13/lucka-13-hos-matstugan-1312/

  Fiskbilen brukar faktiskt vara här och ringa på lite då och då. Jag skulle beställa scampi då jag har en paradrätt med just det. Supergott.

 12. Oj så mycket gott

  Vore perfekt att vinna detta julpaket med så läckra delikatesser Då jag oftast inte hinner med o göra så mycket mer än alla andra traditionella rätter som ska finnas på julbordet enligt resterande del av familjen Jag skulle så gärna vilja bevisa för dem att det finns så mkt annat gott man kan ha förutom enbart vanliga kötträtter … Till nyår skulle jag nog välja lax o räkor från fiskbilen Vore kanon att få fira in nyår med det .

 13. Jag älskar fisk och skaldjur och skulle kunna äta det varje dag i veckan lätt. Speciellt lax är jag förtjust i, det finns ju ingen ände på alla recept och varianter det finns på den firren. Det enda form jag inte äter lax i måste vara sushi. 🙂

  Hade jag haft råd skulle jag beställa familjelådan! Vilka läckerheter!

 14. Åhh jag skulle jättegärna vilja vinna det här paketet till min fina pappa! Från fiskbilen skulle jag till nyår beställa langostinos och kungskrabba för det är mina favoritskaldjur som inte alltid är så lätta att få tag på! Nu håller jag alla tummar och tår

 15. Jag skulle beställa fina, goda, stora räkor som vi skulle äta till skumpan! Älskar räkor!

  Åh, jag älskar lax, paté och allt detta goda! Jag skulle verkligen få en GOD jul om jag hade tur att få detta hemlevererat!

  Kram!

 16. Åh jag vill vinna! Vi vet inte riktigt hur vår julafton kommer att bli eftersom min syster ska ha barn precis när som helst så lite extra lyxig hjälp med julmaten vore ju guld värt!

  Jag skulle välja pilgrimsmusslor, oslagbart lyxigt och fantastiskt att ha i frysen på lut 🙂

 17. Skulle gärna beställa hem hummer till nyår från fiskbilen, här älskar hela familjen skaldjur!

  Skulle bli otroligt tacksam om jag vann denna vinst, vi älskar god mat och av bra kvalitet. MEn nu till julbordet så har vi tyvärr inte så mycket tid att bidra med så mycket hemmagjort själva. Maken är kock och jobbar i princip varje dag ända fram till julafton, så vårt bidrag til julbordet med hans släkt blir lite enklare än vanligt.

  Men om vi vann detta lyxiga julpaket från fiskbilen så skulle vårat bidrag till julbordet bli mycket uppskattat, men för oss inte kräva någon tid.

 18. Skaldjur, såklart!

  Lådan vill jag att min moster ska ha, hon tänker på alla andra och hjälper på alla möjliga sätt, men nu är det hennes tur att bli överraskad ( kan jag ju hoppas;)

  Kan man beställa en julkram av den som levererar så är den från mig, då vi inte ses så ofta, är många mil mellan oss…

 19. Till nyår skulle jag köpa havskräftor till förrätt och en fin marulk till huvudrätt. Jag älskar fisk.

  Jag skulle självklart vilja vinna paketet, jobbar ända fram till julafton och de här fina delikatesserna skulle förgylla julbordet hemma hos oss när hela tjocka släkten kommer och ska smörja kråset. Hoppas hoppas…..

 20. svar skaldjursmix. Jag skulle vilja vinna för att överraska min mamma som blev änkling alldeles nyss.

 21. Jag älskar lax och skaldjur och har gjort det hela mitt liv. När jag var 5 år gammal och någon frågade mig vad min favoriträtt var så svarade jag inte pannkakor eller makaroner och köttbullar som alla andra barn på dagis utan jag svarade grillad gravad lax. 17 år senare så är det fortfarande min favoriträtt! Nu under höstterminen så har jag pluggat utomlands och jag har inte fått tag på någon riktigt god lax eller skaldjur så jag ser verkligen fram emot att åka tillbaka till Sverige snart och då skulle det passa perfekt att få ett sånt här julpaket levererat! Jag vet att mamma och pappa har haft en tuff höst och varit sjuka en del, så jag tror det skulle uppskattas att få en del av julbordet hemlevererat, speciellt i och med att det sparar både tid och pengar!

  Svaret på frågan är väldigt enkel då vi har haft som nyårstradition att äta gratinerad hummer, så mitt val faller självklart på hummern! 🙂

 22. Svar: Jag skulle beställa räkor och göra en räkcoctail till förrätt med bl.a. mango och avokado.

  Jag skulle så gärna vilja vinna! Eftersom jag är student så har jag väldigt tajt budget och har inte råd med sådan här lyx.

 23. Jag skulle självklart beställa hummer och deras goda lax till nyår.

  Jag vill vinna för att i denna mysiga tid på året få lyxa till det extra mycket med riktigt god fisk från suveräna Fiskbullar – godare fisk får man leta efter.

 24. Och i min motivering ska det självklart stå FISKBILEN och inte fiskbullar….. (dan autocorrect och för snabb på knappen! )

 25. Hej!

  Jag skulle beställa pilgrimsmusslor. Det är väldigt lyxigt och skulle passa bra på en nyårsmeny.

  Priset skulle passa perfekt här hemma på lilla julafton, när man stått hela dagen och grejat och sedan bara duka fisken m.m. vilken lyx!

 26. Jag är jättegärna med och tävlar om detta härliga paket. Jag älskar skaldjur så till nyår skulle jag beställa hem räkor, kräftor och hummer. Jag vill vinna detta härliga julpaket för att kunna skicka hem det till min dotter som bor i Göteborg. Hon är ensamstående lågavlönad mamma, och har dessutom varit sjukskriven i 2 månader nu, så det är inte många ören över där. Naturligtvis kommer hon hem till oss på julafton ich äter julmat, men det skulle vara fantastiskt för henne att ha lite godsaker hemma också. Hoppas verkligen på tur!

 27. Jag skulle nog beställa en vintermix.

  Svärmors julbord blir fiskfritt i år

  Min favoritfisk lax jag inte får

  Om jag inte tar med någon själv förstås,

  men kassan är skral hemma hos oss

  Tänk om Fiskbilen kunde sponsra med en fin låda

  alla skulle avundsjukt på min tallrik skåda

  Jag skulle bli en väldigt lycklig kvinna

  om jag denna läckra låda fick vinna

  (Bor i Göteborg)

 28. Jag skulle köpa pilgrimsmusslor till nyårsmiddagen !

  Till min glädje äter båda min barn fisk & skaldjur i nästan alla former,

  men pilgrimsmusslor har dom inte provat ännu.

  Julpaketet skulle jag vilja vinna för att få prova på Fiskbilen.se !

 29. Jag skulle beställa havskräftor för det är så gott och ser så fint ut. Hade blivit en annorlunda men fin och speciell middag att avsluta detta år med!

  Jag skulle vilja vinna denna fina jullåda med så mycket gott för att kunna överraska min familj på julafton med alla godsaker! Pappa skulle bli särskilt glad för all spännande fisk som är rökt och gravad. Det är precis sådant han och mamma tycker om men som de inte riktigt unnar sig själva att få. Så det skulle jag vilja bjuda dem på! Det skulle verkligen bli en julafton att minnas länge och vi skulle vara mätta och belåtna efteråt!

 30. Ska hem till svärföräldrarna till jul. Ska ha lite knytis så vore skoj att överraska och komma med en hel låda fisk förutom min stående Jansson och broccolipate.

  Till nyår skulle jag beställa hummer, det hör inte riktigt till vardagen i en småbarnsfamilj men nyår är en tid för att slå på stort.

 31. Ekologisk lax och ekologiska räkor skulle jag gärna beställa! Gott i både magen och själen! Älskar fisk och det gör hela familjen, så både förrätt och huvudrätt kommer bli fiskiga. Dessert tror jag dock blir fiskfri 🙂

  Hoppas på tur för en god jul!

  Mvh Maria

 32. Jag hade helt klart beställt en skaldjursmix. Jag har lurat sonen att det bara är fisk på årets julbord bara för att han ska äta mer fisk. hade jag då kommit hem med en hel låda det hade varit oslagbar att se hans min. GodKul och lycka till alla.

 33. Är jag lite fräck som önskar mer mat till julborden?

  fisk & skaldjur är det bästa som finns på jorden!

  Äter laxbullar istället för klassisk köttvariant,

  de smakar ju faktiskt alldeles briljant!

  Rökta i sin originalform är fiskarna underbara,

  så dessa är förstås på julbordet helt självklara!

 34. Kalixlöjrom! Hade jag gärna beställt till nyår, om jag hade haft råd.

  Då jag inte kan köpa några julklappar i år, hade det varit trevligt att bidra med något, så min mamma slapp göra allt, och fisk hade ju varit underbart! Var vegetarian i ca 15 år, men började så smått äta fisk igen för jag insåg att min hjärna behövde det, och det har jag då inte ångrat en sekund, skulle kunna äta det varje dag! 🙂

 35. Jag skulle beställa de miljömärkta 50/70 räkorna till förrtätt och den ekologiskt odlade laxen som huvudrätt.

  Hela familjen älskar fisk! Så här skulle de jublas högt och ljudligt om vi fick den här lådan hemlevererad till dörren. Julen är räddad, äntligen fina fisken på julbordet utan att behöva släpa hem den för tidigt eller komma på att köpa hem den för sent när den är slut i affären. Då blir det tårar i mängder och citronsura miner.

 36. Perfekt julpaket att vinna lagom till jul då jag och min lilla familj kommer att stå för det kalla i år. Detta hade utan tvekan gjort succé på julbordet!

  Till nyår hade i frossat i hummer, färska räkor, kräftor, musslor, baguetter och aioli. En given nyårsmiddag om jag själv får välja. Fiskbilen uppnår alla dessa krav, hejja hejja!

 37. Wow, vilket fantastiskt pris! Önskade jag kunde delta men bor dessvärre i fel del av landet (ganska vanligt tyvärr). Hade det funnits här i min stad hade jag absolut klickat i väg en beställning så snart plånboken tillåtit mig.

  Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *