Squash- och Auberginegratäng

SQUASH- AUBERGINEGRATÄNG

Kände för att variera mig lite, ville ha något annat tillbehör till köttbiten än potatis, ris eller pasta. Gjorde en squash- och auberginegratäng som blev så god till. Här är den.

SQUASH- AUBERGINEGRATÄNG

1 squash

1 aubergine

½-1 dl olivolja/rapsolja

1 tsk salt

3 salladslökar

1 burk skalade tomater (ca 400 g)

2 vitlöksklyftor

1 tsk dijonsenap

1 krm salt

1 krm svartpeppar

2 dl ost (riven), t ex västerbottenost

3 msk ströbröd

smör (till formen)

 

Sätt ugnen på 200 C

1. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Stek dem i mycket olja så att de får färg. Salta

2. Hacka salladslöken fint

3. Smöra en ugnssäker form med smör. Varva de stekta skivorna, strössla över salladslöken.

4. Hacka de hela tomaterna från burken och blanda med resten av tomatsåsen. Pressa ner vitlöken. Tillsätt senap, salt, peppar.

5. Häll tomatblandningen över squash och auberginer i formen. Strössla över den rivna osten och sist ströbrödet.

6. Sätt in i ugnen och gratinera tills det bubblar och har fått färg. Sätt gärna på grilleffekt några minuter mot slutet för att få en fin yta.

DSC_0132

 

Linda

3 kommentarer

  1. Den verkar vara riktigt supersmaskig. Måste göras här hemma en dag!

    Och Tack för all matinspiration du ger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *