Ni vet, Saganaki – Snabbmat när den är som godast

saganaki

Krispig, och under ytan segt mjuk smakrik Saganaki med pressad citron. Godaste snabbmaten alla kategorier. Jag har faktiskt nästan alltid Saganaki i kylen. Den brukar finnas bredvid fetaosten och ser likadan ut i förpackningen, en stor rund fyrkant. Den blir magisk då du panerar och steker den. Massa sallad och kanske lite skinka till.

1 saganakiost (150 g)

1 ägg, uppvispat

vetemjöl

olja

citron, i klyftor

Vispa upp ägget och vänd osten i äggvispet och sedan i massa mjöl. Stek osten på hög värme i olja. Vänd och stek på andra sidan. Lägg upp på fat, pressa över citron och servera direkt. Sååååååå gott med ett glas Rioja till dessutom.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *