Kantarell- och skogschampinjonsoppa – Höst!

svampsoppa kantareller skogschampinjoner

Dax för massa gott på svamp nu. Först ut nu i höst blev en mustig svampsoppa som blir matig av potatisen och smakrik av lite vin, gräslök och vitpeppar. Syran av matlagningsyoughurten gör den bara så perfekt! Nu längtar jag efter en kantarelltoast, måste bli en till helgen med lite vin till.

Du behöver

500 g kantareller

300 g skogschampinjoner

4 potatisar (mjöliga)

1 gul lök

3 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 krm vitpeppar

5 dl mjölk (3%)

2 dl matlagningsyoughurt

½ tsk salt

2 msk vitt vin

1 dl gräslök (hackad)

Gör så här

Rensa och skär svampen i bitar. Fräs svampen i smör. Pyttsa över i skål. Skala potatisen och skiva den. Skala löken och finhacka. Stek på löken och potatisen i smör i en tjockbottnad kastrull. Häll i vattnet, smula ner buljongtärningarna och tillsätt vitpeppar. Koka upp och låt koka i sådär 15 minuter. Använd stavmixer eller mixer för att mixa det hela slätt.

Tillsätt svamp, mjölk och youghurt till det slättmixade. Koka upp och låt småputtra några minuter. Smaka av med salt, vin och rör ner hackade gräslöken.

GOD SPIS!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *