Mustig Kycklingröra med yoghurt och tortillachips

Kyckling röra

Kändes som två flugor i en smäll igår. Barnen tyckte så mycket om kycklingröran och den var proppad med nyttigheter så som bönor, haricots verts, paprika och tomater. Barnen tyckte det var mysigt att svepa upp maten med tortillachipsen också. Var lite tveksam till att de skulle gilla den för kryddningen, men de åt som bara den och var övernöjda. Så roligt!

Kyckling röra

Du behöver (för 2-4 pers)

2 kycklingfiléer

olja

½ gul lök (hackad)

1 grön paprika (i mindre bitar)

1 tsk paprikapulver (söt om du hittar)

1 tsk rökt paprikapulver

½ röd chili

1 tsk spiskumminfrön (rostade)

500 g krossade tomater

1 liten burk svarta bönor (eller andra bönor)

2 dl vatten

½ kycklingbuljongtärning

100 g haricots verts

 

tortillachips

matlagningsyoghurt

Gör så här

Värm sådär 1 msk olja i en tjockbottnad stor kastrull. Skär kycklingen i bitar och stek tills de får en lätt gyllenbrun yta. Häll över kycklingen i en skål. Skär löken fint och stek den mjuk. Lägg i paprikan och kycklingbitarna. Tillsätt alla kryddor, rör om och runt. Häll i de krossade tomaterna, bönor, vatten, buljongtärning. Det får småputtra i ca 15 minuter. Klipp Haricots verts på mitten och i pannan. Låt småkoka i ytterligare 10 minuter.

Servera med en generös klick yoghurt och tortillachips.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *