Baconlindad kyckling fylld med pesto och mozzarella

När det ska gå smidigt och snabbt så brukar jag fylla kycklingfilé med det jag har hemma steka på och in i ugnen en sväng medan man dukar, gör sallad och så. Smidigt, lätt och snabbt. Du kan faktiskt förbereda genom att fylla och sätta på baconskivorna kvällen innan. Då går det verkligen snabbt med maten vilken kväll som helst. Den här gången blev den fylld med pesto och mozzarella och gick hem hos barnen dessutom, bara en sån sak!

kycklingfilé med mozzarella och pesto

Du behöver (2-4 pers)

2-4 Kycklingfiléer (beroende på hur stora i maten ni är)

pesto

mozzarella

bacon

Smör,olja

kycklingfilé med mozzarella och pesto

Gör så här

Skär en rätt djup ficka i varje filé med vass kniv (men akta så kniven inte går igenom och gör hål rakt igenom). Lägg i en stor skiva mozzarella och en klick pesto i varje ficka. Linda en baconskiva runt varje filé och fäst med tandpetare. Bryn filéerna runt om i en panna med smör och olja.

Sätt ugnen på 175 C. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek färdigt, ca 20 minuter (innertemperatur 72 C)

Servera gärna med en klick yoghurt, lite sallad och pommes!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *