Världens bästa dag

DSC_0061

En av sommarens bästa dagar hade vi igår då vi red, barnen tävlade i snow racer, vi åt den knäckigaste godaste blåbärspajen och mest magiska middagen. Allt hos min vän Emma, som också är min äldsta dotters gudmor, och hennes underbara familj. Mini Ellen som jag kallade Ellen (Emmas dotter) då hon var liten har hunnit bli stor sedan sist, eller lite större. Jag tog hand om henne ibland då hon var en baby, hon var min första babyupplevelse. Emma bara skickade iväg mig med henne då hon var baby utan att tala om hur man bytte blöja, gjorde med mat osv. Jag lärde mig den hårda vägen kan man säga. En gång var Emma mindre glad på mig då jag hade proppat i bebis-Ellen en hel glassbägare på Mc Donalds, men Ellen var glad. Jag tänkte att man tidigt skulle lära barn att man äter upp.

PicMonkey Collage

Vi började med att rida. Emma har två så fantastiska hästar. En ponny Casanova och ett halvblod Magnolia, Maggan, så snälla och fina hästar. Det var som barnen hamnade i himmelriket. Casanova är Ellens häst och Ellen tog hand om Magda och Annie och lärde dem allt om hur man gör rent hästar till hur man rider. Ellen tävlar och vi fick se henne och hennes kompis hoppa över höga hinder. Önskar man kunde rida så!

DSC_0092

Tänk att ha egna hästar!! Vilken dröm! Men grymt mycket jobb och dyrt. Jag och barnen hjälpte till med att göra i ordning hästarna och sedan sadla av, borsta, duscha Magnolia, ge henne mat osv. Alltså mycket jobb. Jag har nog aldrig sett Magda och Annie lyda någon så mycket som Emma i att hämta och bära och fixa. De har nog aldrig slitit så mycket. Bestämde mig där och då att om de kan hjälpa till så mycket då Emma ber om det, så är det dags att införa att de börjar ta bort tallriken själv efter sig efter maten.

DSC_0165

Sedan blev det världens godaste mat, Emma är bäst på typ allt. Den här såsen hade jag kunnat dricka: sherry, creme fraiche, buljong mm. Tro mig, recept kommer inom kort.EmmaKan verkligen rekommendera Norditalienskt bubbel Ferrari. Har fått massa bra kritik, och var så god. Fiskknyten med schalottenlök , lakritspulver, balsamico , honung och annat. Lätt mätta efter.

DSC_0197

Efter maten körde barnen snow racer race i grässlänten. En helt fantastisk idé faktiskt.

DSC_0200

Det gick undan rätt bra där i slänten och barnen tjöt av skratt.

blåbärspaj

Sedan, kom knäckigaste blåbärspajen någonsin. Mums mums mums! Den har jag receptet på och kommer väldigt snart.

blåbärspaj

Så här god var den verkligen! Tack Emma & Co för världens bästa dag! Den var så bra att Magda ville stanna hos Emma och vägrade åka hem.

Linda

0 kommentarer

  1. Ja, det var en underbar dag med efterlängtade, älskade vänner! Jag är så otroligt tacksam över att ha fått spendera den med er. Hoppas vi ses snart igen!

    Puss och kram/cirkus Selin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *