Chevre Chaud – såklart!

Chevre chaud

Höll nästan på att glömma! Suverän förrätt som är hur enkel som helst att göra. Ingen förberedelse att tala om. Ser ni tallriken under. Villeroy & Boch, älskar, älskar, älskar.

Du behöver (för 2 pers)

2 skivor av valfritt börd (jag använde surdegsbaguette)

2 tjocka skivor chevre

späda salladsblad

1 färsk fikon

flytande honung

osaltade pistagenötter

fikonbalsamico (trögflytande)

 

Gör så här

Sätt ugnen på full värme

Stek brödskivorna på medelvärme i lite smör i en panna, på båda sidor. Lägg på en chevrerundel på varje brödskiva och ringla över honung. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen. Gratinera tills osten är fint gyllenbrun, dvs sådär 5 minuter.

Lägg upp salladsbladen på severingsfat. Skär det färska fikonet i fyra delar och lägg ovanpå salladen. Lägg på brödet med chevre i mitten. Ringla över rätt rikligt med fikonbalsamico. Strössla över några grovt hackade pistagenötter. Tadaaaaaaa!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *