Hemma är den nya stjärnkrogen – OBH Nordica Home Cooking Report

OBH Nordica Home cooking report
Bjöds in av OBH Nordica till lanseringen av OBH Nordicas Home Cooking Report häromdagen. Lunch lagad av underbara Jennie Walldén, alltså det var så gott att jag hade kunnat göra ett inlägg om bara maten. Medan vi njöt av maten diskuterades intressanta resultat i rapporten: 75% äter heller hemma hos sig själva eller hos vänner än på restaurang och helst vill vi att vännerna kommer till oss. I Norden har vi svenskar bäst självförtroende i köket, 55% av svenskarna uppger att de har bra självförtroende i köket. Vi är dessutom bäst i Norden då det handlar om att improvisera, och inget imponerar så mycket på andra i Norden som att kunna improvisera, d v s gå på känsla i köket. Det är status idag att kunna laga mat. Social matlagning är trendigt.
OBH Nordica rustic evolution
Älskar serien Rustic evolution, har två stekpannor från den serien. Det är gjutjärnspannor som väger lätt. De är så himlans bra! Man kan även ha dem i ugnen då de har värmetåligt handtag, och de har ju ingen kemisk beläggning och bottenytan är virvelslipad för jämn fördelning av matfettet. Superfunktionella och snygga! hade ni gissat att 6 av 10 svenskar ser på minst ett matlagningsprogram per vecka och 10% har fler än 20 kokböcker hemma.
OBH Nordica hercules
Well, to die for…Hercules heter deras köksmaskin. Vill man ha den eller inte tror ni? VILL HA! Den är väldigt kraftfull 1200 watt (betydligt starkare än Kitchen Aid maskinerna). Så genomtänkt. Vilken bakbonanza det skulle bli med den här godingen.
OBH Nordica
Keramiska bakformar! Finare har jag faktiskt inte sett, älska färgskalan!
OBH Nordica
Jennie Walldén hade ju då lagat världens bästa lunch. Man förstod inte ens att det var fläskfilé tills hon sa det, det var så mört. Hon hade använt sig av OBH Nordicas Sous Vide maskin. Känner ni till en sådan? Det är vad proffskockar använder i restaurangkök. Man vakuumförpackar köttet tillsammans med kryddor och bara lägger ner i Sous Vide maskinen och tillagar till önskad temperatur. Sedan är det bara att lägga någon minut på grill eller i panna för ytan, och du har den mest välsmakande köttbit du kan tänka dig. I OBH Nordicas Home Cooking Report framkom det tydligt att trenden går mot att stjärnrestaurangen är hemma, vi får genom att använda oss av proffsmaskiner hemma en middag av toppklass i vårt eget kök.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *