Godaste Mannagrynsgröten och Knäckt & klart

stjärnägg knäckt&klart
Gillar inte att skryta, men jag gör den godaste krämigaste mannagrynsgröten. Några tricks ingår såklart: rivet äpple, äggula, nypa salt, och lite lite smör. Barnen är galna i den här versionen av mannagrynsgröt och vi gör bara den. Måste bara tipsa om otroligt smart ny produkt på marknaden: Stjärnäggs Knäckt & Klart som är ägg på tetra med skruvkork. Det är flytande pastöriserade äggprodukter, t ex här separerad äggula. 1 dl äggula är lika med 6 äggulor. Grymt bra och smidigt. Så många gånger jag knäcker ägg och slänger den delen jag inte använder.
Du behöver (4 pers)

8 dl mjölk

1 1/4 dl mannagryn

1 nypa salt

2 små äpplen (riv grovt)

3-4 äggulor (ca 1 per person)

1 näve russin

Klick smör

Gör så här

Koka upp mjölken och rör ner grynen och nypan salt. Rör om hela tiden så grynen inte fastnar på botten. I med russinen. När gröten tjocknat lite så häller du i äppelrivet. Då gröten är klar och du dragit den från plattan så lägger du i smörklicken och rör ned äggulorna. Jag brukar ha på massa kanel.

Linda

0 kommentarer

  1. Mums, mannagrynsgröt var min favorit som barn och jag gillar den även som vuxen 🙂 Men det blir inte av att göra gröten så ofta. Tack för bra tips. Kram!

  2. De separerade äggulorna och -vitorna är bra produkter, tycker jag, för dectillfällen man ska använda just det ena. Typ marängbak och sånt. Men hela, knäckta ägg… Det förstår jag inte behovet av. Knäcka ägg är ju inte jobbigt precis :p

  3. Älskar mannagrynsgröt och gör det ofta till oliver. Perfekt att göra den lote matigare och krämigare.

    De där äggprodukterna har ju funnits länge för restaurang och kul all det kommit till konsument också. Perfekt om man inte har användning för hela ägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *