Classic Afternoon Tea – Välkommen in!

DSC_0082
Så, i torsdags kväll var det dags för mitt och Agnieszkas första event Classic Afternoon Tea på härliga Konferensanläggningen Skogshem & Wijk ute på lantliga delen av Lidingö.Vi har tagit fram ett koncept med flera event på tema te som kommer rulla under 2014. Vi startade med den klassiska varianten. Det blev så bra och så lyckat! Vi hade två bord, varav det ovan är ett.
indiska
Det andra var påskpyntat, påsk snart! där hade vi dukat upp med dukar och påskpynt från Indiska.
Skogshem & Wijk
Skogshem och Wijk bjöd alla bloggare på minikrustader med getostkräm toppad med frön, honung mm och skaldjurssnittar. Så otroligt gott!
Droppen happy Sthlmdesign
Vi åt dem på smörgåsunderlägg från HAPPYsthlm, som vi även fick en liten intressant presentation av.
Villeroy & boch aureus
På tårtfat från Villeroy & Boch och koppar från serien Aureus (som jag totalälskar) dukade vi upp kakor och drack te från Tehuset Java.
Tidningen hembakat
Det slutade med att jag och Agnieszka bakade upp själva. Jag stod faktiskt i storköket på Skogshem och Wijk och bakade scones till 15 minuter innan bloggarna anlände! Chokladkakan med fudgeglasyr är bakad från gudomligt recept i påsknumret av tidningen Hembakat. Krispiga Cookies med hasselnötter och tranbär – glutenfria, bakade jag på Kungsörnens nya mandelmjöl (recept kommer inom kort). Agnieszka hade bakat de ljuvligaste honungskakorna på honung från Lune de miel.
Tehuset Java
Fredrik från Tehuset Java berättade om te, hur man brygger och inte brygger rätt, om olika sorters te. Vi fick lukta, smaka, känna.
Tehuset Java
Vansinnigt intressant. Rose-Marie sa efteråt att hon hade kunnat lyssna på Fredrik i flera timmar.
Afternoon tea
Tusen frågor ställdes, och ingen ville sluta, så vi drog faktiskt över tiden en hel del pga att det var så roligt att höra om allt.
Tehuset java
Kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar serien Aureus från Villeroy & Boch! Smörskålen gulligaste någonsin, vissa saker vet man inte att man absolut behöver förrän man ser dem.
Afternoon tea
Emellan presentationer och teskola åts det scones, kex, kakor. Tjejerna blev helt kära i Mrs Darlington’s legendary Lemon Curd som finns hos Tehuset Java.
IMG_4517
Sedan presenterade Anette Rosvall sin helt nya bok Afternoon Tea & det bästa från Storbritannien. Hon berättade om bakgrunden till Afternoon Tea och hade med sig de härligaste bakverken eller vad sägs om Sticky toffee pudding, lemon drizzle cake och Rhubarb&ginger cake!
Anette Rosvall Afternoon Tea
Hur galet gott var det inte! Den där Lemon Drizzle cake, den vill jag göra direkt. I Anettes bok kommer det finnas sådär 80 recept på allt från clotted cream till sött och salt till alla sorters Afternoon Tea.
yankee candle margarita time
Hela eventet var insvept i Yankee candles nya doft Margarita time som doftar av färskpressad lime, himmelskt. Önskar att ni hade kunnat känna den doften!
kungsörnen
Med en massa ny kunskap om te, dukning och sött och salt till Afternoon Tea gick tjejerna hem med bl a varsin fin korg med Kungsörnens nya glutenfria mjöler, färdiga mixer på surdegsbröd, macarons mm så att de kan fixa ett alldeles eget Afternoon Tea.
Oleana
Vi fick låna varsin kofta från Oleana & Friends till eventet. Oleanas koftor är så genomarbetade i varenda detalj och är så unika i mönstret och färgsammansättningen. Älskade verkligen min kofta och kände mig både uppklädd och så bekväm i den. Jag hade svårt att ta av mig den efter eventet.
Tack och hej från Agnieszka och mig!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *