Himmelsk Chokladmousse med en touch av mint

chokladmousse med mint
Känns som om jag har hakat upp mig på mint nu. Tycker ni om mint i desserter och bakverk? Det smakar lite vuxet gott på något sätt tycker jag, lite mer exklusivt. Här är en lät mintig mousse som passar väldigt perfekt till påsk också. Så himmelskt god. Vi åt alla tre portioner av den, sen var jag tvungen att sätta stopp för barnen.
chokladmousse med mint
Jag använde Marabous Mint Krokant och den blev perfekt. Den har små mintbitar i sig som gav lite struktur åt moussen. Resten tog jag Marabous mörka,som blev så bra. Den är dock inte så mörk i sig, så jag tror att det skulle bli väldigt bra också med någon annan mörk choklad med högst 60% kakaohalt om man vill ha det snäppet mörkare. Mintchokladen utgör bara 1/4 av chokladen men det räckte verkligen för att ge tydlig mintsmak till moussen.
Du behöver
150 g choklad (jag använde Marabous mörka)
50 g mintchoklad (jag använde Marabous Mint Krokant)
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl crème frâiche
Gör så här
Börja med att separera äggen. Viktigt att inget av gulan kommer i äggvitan.
Vispa äggvitan till ett hårt skum tillsammans med ½ dl socker.
Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt mjölk och ½ dl socker. Dra bort från värmen och rör om. Vispa ner en äggula i taget i chokladröran. Vänd ner crème frâiche, rör runt. Vänd slutligen ner den vispade äggvitan.
Ställ in i kylskåpet minst två timmar, gärna över natten så moussen stelnar till. Sleva upp i dina fina serveringsskålar och garnera med frukt till exempel. Jag spritsade lite vispad grädde med några droppar grön karamellfärg på moussen.

Linda

5 kommentarer

  1. Riktigt god efterrätt! Bjöd på den igår när vi hade fest för Tobbes kollegor och den blev mycket uppskattad.

    /Petra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *