Dumlekakor och lite Kärleksmums

Dumlekakor
Det här är nog världens bästa småkakor, så lätta att göra och tycka om och alla ingredienser förutom Dumlekolorna är sådant man har hemma. Ni som följer mig på Instagram (#matstugan) vet ju att jag bakade dem till mina Teknikklasser i fredags. Hade lovat dem fika länge nu, så upp till bevis bara. Det blev Dumlekakor och Kärleksmums (älskar den kakan och har ett otroligt recept som jag alltid gör dem efter). Receptet har jag fått från min kära vän Noppi som är grym på bakning.
Du behöver
185 g mjukt smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Dumlekolor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Blanda till en deg. Rulla ut degen så den blir avlång. Skär och gör små bollar och lägg i formar. Grädda i ca 7 min. Ta ut kakorna och tryck i en halv Dumle i varje och grädda i ca 5-7 min till.
Dumlekakor

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *