Hur grillar vi sommaren 2014?

ICA grill
Vad grillar vi i sommar, hur grillar vi och var? ICA bjuder varje vår in till grillat baserat på sommarens trender. Vi bjöds bl a på Kycklingspett med grillade primörer och anchochilimajonäs, Rostad majs- och avokadosallad med chorizo och honungs- och ingefärsgrillade ribs med potatis, äpple och sellerisallad. Till efterrätt grillad ananas med vaniljkesella, kolasås och salta jordnötter. Allt så dundergott och man vill bara gå ut och tända grillen Bums!
ICA Grilltrender 2014
ICA presenterade årets grillrapport som är framtagen tillsammans med TNS- Sifo och några av landets främsta matexperter. Sommarens stora grilltrender enligt ICA är:

Grönare grill – Sommaren 2014 vill 49% av svenskarna lägga mer frukt och grönt på grillen. Vi blir allt mer måna om vår hälsa och miljö. Stor grön mattrend. i år lägger vi kålen på grillen.

Grilla som proffsen – Vi vill göra som proffsen och använda smarta grillmetoder för att öka smakerna på det vi grillar. Indirekt värme, keramiska grillar och flis eller spån som smaksättare är saker vi gärna testar. 33 % vill testa att grilla med rök eller trä som smaksättare. Vi har nu gärna mer än en grill. Vill vill grilla kött av hög kvalitet och det är de enkla smakerna som gäller på grillen i år.

Gränslös grill – Vi använder grillhink eller minigrill för att grilla i parken, på stranden, i skärgården och på picknicken
ICA Grilltrender grill sommar
Många spännande nyheter dessutom inför grillsäsongen Sommaren 2014! Årets sommar är starkt influerad av Fotbolls VM i Brasilien. Vi kommer se en hel del brasilianska smaker som t ex ananas. Annat spännande är färdiga, spännande grillsåser som Chimichurri och Mangosalsa, laxfilé med citronpeppar, korvar i massor med smaker som Bacon & äpple eller vårlök, Färdiga, smaksatta gräddfilssåser, kalkonfilé för grillen med chipotle och anchochili, stora bitar entrecôte med ben, halloumiburgare, kyckling med ananas och jalpeno och inte minst färdig pulled pork som redan finns i butik och pulled chicken som är på G!
ICA Grill
Min favoritnyhet var hamburgerbröd och korvbröd bakade med surdeg. Milda och syrliga och såååååå efterlängtade! Är så trött på de vanliga korvbröden som inte matchar alla fina korvar som nu finns på marknaden.
DSC_0229
Den roligaste nyheten på den gröna fronten är ju verkligen ICAs Grillkål som är en blandning på savojkål, mangold, och purjo som passar perfekt till grillat. lägg i foliepaket med lite citron till exempel.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *