Perfekt Margarita

Margarita
Jag är utbildad cocktailbartender. I London gick jag i Bas Bartending School som var helt fantastisk, och fortfarande verkar suverän. Då när jag gick, gick jag för grundaren Bas själv. Det var jag och ett gäng killar och vi drillades hårt av Bas. Bas själv var gift med en Playboy Bunny som han träffat då han chefade över baren i Playboyklubben då den fanns i London. Han hade även ansvarat för drinkarna till flera av de kungliga festerna. Hur som, där lärde jag mig att göra perfekta klassiska cocktails. Jag arbetade ett tag som cocktailbartender på olika nattklubbar och cocktailbarer i London. Nog om det, här kommer den perfekta Margaritan, min all-time favourite-cocktail.
Du behöver (1 drink)
4 cl Tequila
2 cl cointreau
2 cl färskpressad limesaft
1-2 cl sockerlag (beror på hur söt du vill ha den)
1 gnutta färsk äggvita
margarita
Tips och Tricks: Jag ställer alltid in glasen i kylen en stund, då blir de härligt kalla och immiga. Använd en limeklyfta till att fukta randen på glaset där du ska ha salt. Dra den runt hela glaset. Häll upp salt på ett fat och snurra runt glaset i det så fastnar saltet. Så nu är glaset förberett! Spana in den lätt skummiga ytan, det är lite färsk äggvita som gör knepet där. Se nedan.
Gör så här
Häll Tequila, Cointreau, sockerlag och färskt pressad lime i en shaker med isbitar. Lägg även i de limeklyftor du använde för att pressa ur saften (i mindre klyftor så de kan skakas i shakern). Tillsätt en liten gnutta äggvita. Skaka så mycket du bara kan, så shakern blir alldeles immig.
Häll upp i glasen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.