Idag är det Internationella Barncancerdagen

Bild_Jacob (1)Hoppas ni hade en så mysig och fin Alla Hjärtans Dag! Idag är en ny dag och idag är det Internationella barncancerdagen. För mig finns det knappast något hemskare än att någon av mina flickor skulle drabbas av cancer. Magdas pappa hade cancer då han var liten och åkte in och ut på sjukhus under lång tid. Han hade tur, fick bra vård, klarade sig. Att stödja barncancerfonden med det jag kan är för mig en självklarhet. Jag avstår gärna från en flaska rött vin den här helgen för att istället sätta in pengarna till Barncancerfonden.

Idag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin besegrar idag sin cancer. Jacob, på bilden ovan, är ett av det barn som överlevde cancern. Du kan se honom i en film HÄR. Barncancerfondens uppdrag är att bekämpa barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 % av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är med som finansiär i cirka 90 % av alla forskningsprojekt som rör barncancer – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer.

Hoppas att du har lust att stödja Barncancerfonden i det här viktiga projektet. Genom att SMSa HOPP till 72900 skänker du 50 kr till Barncancerfonden. Vill du ge en större gåva kan du enkelt göra det via Barncancerfondens sida.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *