Söndagsmiddag med Neff, Edward Blom och Johanna Westman

DSC_0009Den allra härligaste söndagsmiddagen bjöd vitvarumärket Neff in till. Johanna Westman stod för maten. Som ni ser började det finfint med ett stort fat cruditéer tillsammans med flingsalt och olivoljan som blivit utnämnd till världens godaste, Evo. Så gott!PicMonkey Collage 2Edward Blom höll en magiskt bra presentation om söndagsmiddagar genom tiderna, i Sverige och utomlands. Han berättade hur man i Italien ser på söndagen som en dag då man äter länge tillsammans med hela familjen, medan söndagen för oss svenskar är kopplat till ångest för kommande vecka. Söndagar ska ju vara precis som den här middagen var, i glada vänners lag, där allt mellan himmel och jord diskuteras, högt och lågt. Att äta gott, länge, lugnt på söndagar, finns det någon bättre avslutning och förberedelse för den kommande veckan?DSC_0034Vi pratade, umgicks och åt gott. Efter cruditéerna kom en värmande Boeuf Bourguignon och en auberginegratäng, som heter något speciellt som jag har glömt bort (hjälp mig någon för den vill jag göra, italienskt namn).DSC_0032Grytan lagades i Neffugnen. Har ni sett deras ugnar? De har en så fiffig funktion, Slide&Hide®, där ugnsluckan åker in under ugnen och blir just osynlig. Se bilderna. Genom varmluftssystemet CircoTherm® stannar luften kvar i ugnen, så du kan t o m laga maten utan luckan. Blev helt fascinerad och testade flera gånger att öppna luckan för att se den smidigt glida in under ugnen. Ugnen har även en vattenångsfunktion. PicMonkey CollageNeff är ett tyskt vitvarumärke som har funnits på marknaden sedan 1877, men det är nytt på den svenska marknaden. De ingår i samma koncern som Siemens och Bosch. Prismässigt ligger ungefär som Siemens. Även deras andra vitvaror är genomtänkta med fiffiga funktioner. Air Deluxe är deras designfläkt som är nedsänkt och helt dold i bänkskivan, tills du trycker upp den genom ett knapptryck (bilden överst till höger). Deras induktionshällar har kokzoner som anpassar sig till grytornas och pannornas storlek och placering. DSC_0043Avlsutade middagen med Johannas makalösa Tiramisu, to die for! Glöm nu inte att göra söndagen till den allra härligaste mat- och familjedagen. Underbar helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *