Lakrits och vin – Inte så pjåkigt

DSC_0187Lakrits och vin, funkar? Ja, faktiskt. Det var så roligt att testa något så otippat som att matcha lakrits med vin. Jag bjöds med av min fina bloggkollega Diana. På mysiga restaurang Pontus fick vi kanotips av sommerliern David. Det är Malaco som i sin serie med vuxenlakrits Viva Lakrits har lanserat 3 nyheter under namnet Calabria: Sötlakrits, Havssalt, Chili. De innehåller alla lakrits från Calabria där världens bästa lakritsrot finns. PicMonkey CollageVi smuttade på ett fylligt, smakrikt rött vin från Columbia Valley: Tabula Rasa till sötlakritsen, ett lättare rött vin, en Pinot Noir från Chile: Limited Selection till lakritsen med havssalt och slutligen faktiskt ett vitt vin, en fruktig Riesling: Kabinett till Chililakritsen. De gav helt olika effekter fascinerande nog. Föll totalt för sötlakrits med Tabula Rasan som blev som en smakexplosion i munnen. MalacoSuveränt goda nyheter. VIVA Lakrits Calabria är finlakrits där varje bit smakar exklusivt och äkta. De här är verkligen mina nya favoriter. Svårt att välja en favorit, nä jag kan verkligen inte. De passar perfekt i olika sammanhang. Men den jag skulle kunna äta två påsar på raken av är sötlakritsen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *